В съвременния материалистичен свят сякаш най-важно стана това как изглеждаш, каква кола караш и колко модерен е начина ти на живот.

Мисленето и поведението ни е продиктувано от спортни и кино икони, на които подражаваме, чийто начин на живот ни се иска да следваме, на които искаме да приличаме.

Понякога това се случва несъзнателно, тъй като не си даваме сметка до каква степен сме вплетени в масовата култура и до колко силно е влиянието на медиите върху нас.

В този ред на мисли, сякаш в България бихме отделили много пари за нова и модерна кола, отколкото да спестяваме малко повече време и да се сдобием с ретро кола – по-скъпа и много по-ценна, разбира се.

Западняците си умират да притежават ретро коли.

Това за тях е хоби, страст, нещо което наистина ги кара да си развържат кесиите.

У нас се харесват по-лъскави, по-мощни и по-модерни коли, които впечатляват с високите си възможности на пътя. Докато в ретро колите се крие история – те са уникални, неповторими, те често са истински произведения на изкуството.

В Париж всяка година през февруари се провежда търг за ретро автомобили и участниците в него дават крупни суми за предлаганите модели.

Цените достигат до милиони лири ! Разбира се, при подобна покупка получавате сертификат от производителя и наистина уникален автомобил.

Например колата на известния режисьор Роже Вадим е оценена от 2,33 до 2,66 милиона паунда.

Кралят на рока, Елвис Пресли е прословут с любовта си към луксозните коли, една от тях, черен Cadillac Fleetwood, също е обявена на търг като първоначалната сума за нея започва от 100,000 долара, но се очаква да бъде продадена за много повече.

С ретро возило може да се поглезите и по повод на важно събитие като вашата сватба или абитуриентски бал – достатъчно е да си наемете кола по избор от многото сайтове или автоборси, които има днес в страната ни.