Подаръкът за жена е част от мъжкото ежедневие, която не е много приятна. Казваме част от ежедневието, защото във времето, когато мъжете не купуват подарък за жена те се чудят какво да изберат, след това как да го поднесат, последвано от размисъл „дали наистина ще го хареса” и разбира се да не забравяме „все още имам шанс да го сменя”, комбинирано със „знаех си, че не трябва да слушам продавачката”.

Изобщо ако можехме да чуем мислите на един мъж, от момента, когато разбере, че трябва да поднесе подарък за жена  до моментът, когато наистина осъществи това действие, то тогава ние жените доста щяхме да се посмеем от нелепите понякога разсъждения, и притеснения, които имат представителите на силния пол. Странно е за нас защо почти всеки един мъж има такива колебания за подаръците за жени след като простата истина е, че жените са много емоционални и сантиментални същества, които биха се зарадвали на всичко, поднесено с любов, което разбира се има някаква логика, вложена в него, а не е просто някакъв предмет избран ей така на случаен принцип.

Пък и все пак жените вече са свикнали, че няма как винаги да получават перфектния подарък, по простата причина, че те знаят колко трудно понякога е на мъжете до тях да им подберат наистина страхотна изненада, но пък за сметка на това всеки един мъж трябва да знае, че когато е съумял да зарадва и трогне една жена с подаръка си, то тя ще го похвали на всяка една своя приятелка, казвайки колко невероятен и страхотен мъж има до себе си.

За подаръците за жени и мъжката гледна точка за тях много можем да кажем, а ние жените и много можем да се посмеем за конфузните ситуации, в които са попадали мъже, след като не са успели да си изиграят правилно картите в начинанието: избиране на подарък за жена.

И наистина такива истории има много и са от смешни, по-смешни (е само за нас, но не и за мъжете, които са участвали в тях, а също и за дамите, които са били „изненадвани”).  Простата истина е, че аналитичният мозък на представителите на силния пол, се затруднява с прилагането на креативност, по отношение на подбора на подаръци за жени и то не какви да е, а: специални, уникални и запомнящи се (според думите и изискванията на дамите). Ако трябва да даден един единствен логичен и кратък съвет на господата, за моментите, когато купуват подарък за жена той ще е: не се паникьосвайте и не купувайте първото видяно. 

И двете части на този съвет са еднакво важни и трябва задължително да бъдат спазени. За първата част имаме леки съмнения, но за втората сме категорични, че трябва да се спазва, защото без нея провалът е почти в „кърпа вързан”. И така за подаръците за жени – по-малко паника и повече разсъждения и обмисляне на варианти. Мъжете наистина ще останат приятно изненадани от крайния резултат-подходящ подарък и щастлива половинка.