Всяка жена иска да бъде красива без значение на каква възраст е, просто е заложено в тях, те да бъдат суетни. За да подчертаят красотата си много от тях използват разкрасителни продукти познати най-вече като декоративна козметика за лице или гримове. Всички знаем за вълшебните свойства на гримовете, който преобразяват понякога почти до неузнаваемост жените в положителен аспект. Макар декоративната козметика да има положителни, тя има и някои отрицателни черти, затова е добре да не се прекалява с нея.

Някой от негативите й са:

  • Употребата на неподходяща козметика за вашия тип кожа може ви създаде сериозно дерматологични проблеми, тъй като за различните типове кожа има специално предназначена козметика, която да отговаря на нейните нужди. Така например ако вашата кожа е суха вие се нуждаете от професионална козметика с хидратиращо действие, която да овлажнява кожата, така че да забравите за неприятното усещане на сухота и опънатост. Ако кожата ви е чувствителна е най-удачно да използвате козметика без оцветители, алкохол или парфюми, тъй като те ще я раздразнят допълнително.
  • Никога не забравяйте да почиства гримовете от лицето си най-вече вечер, когато си лягате, защото по този начин вие оставят всичката натрупала се мръсотия и свободни радикали върху лицето си, които заедно с грима запушват порите, а в следствие на това по кожата се образуват неприятните черни точки и пъпки. Много важно е да избирате такъв вид козметика, която да позволява на вашата кожа да диша, да не запушва порите, защото след време тези няколко мига красота и съвършенство ще ви струват много повече, създавайки ви неприятни дерматологични проблеми.
  • Пракалено силните и тежки гримове не стоят добре на всяка жена, за това не злоупотребявайте с него. Освен това прекомерно честото ползване на евтини и с недоказано качество козметични продукти в може значително да състари кожата ви. Едва някоя жена иска когато е на 25 години да изглежда с поне 10 години по-голяма.
  • Както вече казахме козметика има и своите положителни свойства, като това да прикрива несъвършенствата по лицето ви, който ви карат да се чувствате некомфортно. Освен това правилното използване на гримовете ще подчертае вашите силни страни. За да пленявате всички с поглед подчертайте вашите красиви очи с подходящия цвят сенки, а спиралата ще направи миглите ви по-дълги и обемни. Сочните и бляскави устни са като магнит за мъжките погледи, който тайно си мечтаят да впият устни в тях.

За да бъдете красиви, но и здрави трябва наистина внимателно да подбирате козметиката, която използвате. И запомнете, че красотата и здравето се крият в чистата и добре поддържана кожа на лицето и тялото.