Тази зима беше като че ли доста продължителна и адски студена. Студът и неблагоприятните климатични условия са пряк фактор, който влияе особено негативно на жилищните сгради. Собствениците на сгради колкото и да са полагали труд в изриване на сняг, със сигурност са пропуснали една много важна част от обслужването на сградата която стопанисват, а именно - покривът на сградата.

Хората много рядко се замислят, че именно покривът на една сграда може да бъде една от най-важните части на което и да е жилище.

Снегът обаче от известно време го няма и някои сгради определено се виждат, че имат нужда от закърпващ ремонт. И не само фасадната част на сградата, а именно покривът на жилището.

В тази ситуация хората имат няколко варианта: или сами да направят оглед на покрива, или да се обърнат към специализирани за това лица - майстор или фирма за ремонтиране на покриви.

Ако изберете първият вариант, тоест сами да направите оглед на покрива си, трябва първо да сте предпазливи. Все пак не всеки ден се качвате по покриви. И второ - трябва добре да знаете какво точно да гледате. Ако не сте майтор или изобщо не сте се занимавали с ремонти, по-добре се обърнете към майстор или специализирана фирма за ремонт на покриви.

Ако изберете вторият вариант, а именно - да наемете специализиран човек, то тогава трябва да решите дали това да бъде фирма или частен майстор. Тук отново има какво да се каже по въпроса.

Частният майстор поне теоретично би извършвал услугата доста по-евтино. За разлика от фирмите, които взимат по-скъпичко. Отново пак и само на теория, частният майстор би извършил ремонта на вашият покрив за по-кратко време отколкото фирма. Това разбира се е само мое мнение, крепящо се на опитът ми с фирми и майстори за всякакви ремонтни дейности, които съм правил в дома си.

Фирмите от своя страна са малко по-надеждни от майсторите, работят в по-качествени материали, много често сключват и договор с вас в който има все пак някакви клаузи и неустойки за евентуално връщане на пари, когато нещо не е както трябва с покрива ви или втори ремонт за сметка на фирмата.

Дали ще изберете фирма или частен майстор за ремонт на покриви - това си решавате само вие.