Слънчевата енергия е наше рождено право както въздуха, който дишаме или водата, която пием. Независимо дали имате дом или недвижим имот вакуумните слънчеви колектори са портала за енергийна независимост, който несъмнено трябва да притежава всяко домакинство.

Слънчеви системи за топла вода, фотоволтаичните панели и сейфовете за съхранение на топлина ще се превърнат в общоприет стандарт в близкото бъдеще. Енергийната криза може да се избегне само ако се научим да разчитаме на устойчиви и неизчерпаеми ресурси като слънцето например. Станете част от тази зелена икономика и научете повече за евтината и екологично чиста електроенергия. Получете повече информация свързана с алтернативните източници на енергия и си направете собствена слънчева система. Emde Solar ни предлага 3 вида вакуумни слънчеви колектори, изработени от най-добрите материали и с най-високи стандарти на изработка - с технология „Heat pipe" тръба, с бойлер под налягане „Heat pipe" и с термосифон.

Колектори с „Heat pipe" тръба:

Колекторите от тази серия работят със "Heat pipe" тръби, в които се извършва топлообмена. Серията  има няколко вида колектори, разграничени по капацитета на бойлера, броя потребители  и площта на колектора. Предимството на моделите е, че имат голяма устойчивост към лоши метеорологични условия, абсорбиращата повърхност поглъща почти на 100% слънчевите лъчи, не е задължително да се монтират над водосъдържателя, благодарение на помпата, която кара водата да циркулира непрекъснато. Те отдават топлина дори и през зимата, макар и с не толкова ускорен темп. По същия начин стоят нещата и с тяхната ефективност и през зимата или в облачно, или магливо време – работят, но по-слабо.

Колектори с бойлер под налягане „Heat pipe":

Обединява самите тръби с водосъдържателя и така отпада нуждата от помпа, за да придвижи водата. Моделите на този вид се различават и по размера и теглото на опаковката от предходните колекторите с „Heat pipe" тръба. Предимството при тях е, че не е необходимо да се поставят над помещенията, тъй като налягането в бойлера е достатъчно голямо да подкачи водата до нужните източници на вода.

Колектори с термосифон:

При този вид водосъдържателя и слънчевия колектор са обединени и е монтиран електрически нагревател 1500W, за да осигурява допълнително топла вода при липсата на слънчеви лъчи. Целогодишното ползване на колектора и независимостта при поскъпване на електрическата енергия са предимствата му пред другите, както и работата му без помпи, тръби за покачване на налягането.

Всички колектори имат 3 години гаранция, бързо, лесно и безпроблемно се монтират, което пък ги прави изключително удобни за транспортиране.