Ламинираната подова настилка се нарежда в челната топ листа по качества и множество предимства. Сред най-оправдателните причини да бъде избирана е лекотата по време на почистване и грижа за ламинирания под.

 

Какво специфично има около употребата на препарати за ламинирани подове и по какъв друг начин може да почистваме при нужда:

Обувките са най-големият враг на ламинирания под. Ето, защо стартелното им почистване от камъни в подметките, натрупвания на пясък и кални наслагвания е една от предпоставките, която значително може да облекчи самото почистване на пода.

Добре е да се внимава и с домашните любимци. Техните нокти могат да надраскат повърхността на ламината, освен ако той няма специални защити и горни пластове, които да се борят срещу надраскване. Такъв е ламиниран паркет Berry Alloc Trendline Златен Дъб 3640-3151 и много други съвременни модели паркети.

За офис средата, използването на столове с колелца е много характерно. Такива обаче се ползват и в домашни условия, в кабинети. Те повлияват повърхността на ламинирания под. За да се избегне големия риск, това да се случи, специалистите по поддръжка на ламинирани паркети съветват да се поставят „ботушчета“ от плат, върху точилцата на краката на стола. Почистването на надраскана повърхност е много по-трудно отколкото, ако ламината бъде защитен, преди тя да се е появила.

Предвид факта, че водата не е помощник, а вредител за екологичната материя, то избора на водоустойчив паркет е една добра алтернатива.

Ламинираният паркет има гланцирана повърхност, която след надраскване бързо се руши в дълбочина.

При упорити петна не се ползват абразивни и прекалено силни препарати, а в краен случай, препарата се нанася единствено по-зацапаният участък.

Ако върху ламинирания под попадне дъвка, восък или друг течен, желиран материал, който бързо залепва и изсъхва, трябва да се работи внимателно по отстраняването му и без да се наранява самата повърхност на ламината.

Имитиращи избелен стил ламинирани паркети, какъвто е Berry Alloc Trendline Дъб Котидж са чудесни, за прикриване деликатно на следи от прекалено много натоварвания и дори следи от петна.