Може би ще ви учуди гледката на майка, която не просто бута детската количка, а тича в парка, заедно с нея. В България това не е обичайна гледка, но за Съединените Щати не е никак необичайно и екстравагантно да се спортува, независимо от това какви други ангажименти има човек.

Вярно е, че американците са на едно от челните места по проблеми със затлъстяването и болести, свързани с наднорменото тегло, но също така именно там хората са особено отдадени на здравословния начин на живот.

Голяма част от младите майки се стремят да влязат бързо във форма и да възстановят килограмите си преди бременността.

Разбира се, първите месеци след раждането са доста натоварени и уморителни, поради всички грижи, които изисква малкото създание и е невъзможно да се практикува спорт. Но когато родителите установят определен режим на своето дете, се оказва, че е само въпрос на организация да се намери време за поддържане на тонуса и фигурата.

Ето няколко идеи, за това как може да съчетавате спортуването с грижите за вашето бебе.

  1. Дълги разходки.

Оказва се, че дамите, бутащи детски колички, изминават цели 1000 км. за една година. Впечатляващо! Това наистина гори калории и то всеки ден.

  1. Забавлявайте се с бебето.

Докато гледате вашето съкровище, може да слушате динамична музика. Много вероятно е и то да я хареса. Потанцувайте, докато носите бебчо на ръце – това ще ви разведри и изпълни с положителни емоции.

  1. Упражнения с бебето.

Възможно е да се тренира, докато приспивате вашето бебе. Ако то е от децата, които заспиват само ако са носени на ръце, може да направите няколко леки странични усуквания, докато полюлявате бебето. Това упражнение стяга страничната коремна преса и гори мазнините около талията. За да изваете краката си ще е достатъчно да приклякате бавно, заедно с детето на ръце. Неговата тежест увеличава ефекта от този вид натоварване. Правете всичко това плавно и без излишно натоварване и ще видите, че неусетно сте се сдобили с по-стройна фигура.

  1. Ако детето ви вече ходи, просто се включете в игрите му.

Игри с топка, каране на колело, или тичане навън с хвърчило в ръка – вие сами решете какво ви се прави.

Разбира се, ако таткото помага активно в грижите за детето, младата майка може да отскочи до фитнес залата или да си подари релаксиращ и полезен курс по йога. Това ще отнеме около час от времето й и ще я накара отново да се почувства жизнена, социализирана и щастлива. Достатъчно е да се заинтересувате къде в близост до дома ви има спортен център и какви занимания предлагат инструкторите там. Ако не се налага да пътувате с кола или автобус до залата, ще си спестите доста време. Освен това разходката преди и след заниманията е истинско удоволствие.