Сигурно много пъти сте чували, че трябва да пиете повече вода. Каква вода да пием обаче? Чешмяна? Дестилирана? Пречистена? Най-добрият вариант е да се пие минерална вода.

Има много марки минерална вода и всяка истинска минерална вода е полезна за здравето, защото съдържа много химикали и минерали, които са нужни на тялото. Такива например са желязото, магнезият, калият и калцият. Тези елементи идват от земята, откъдето попадат във водните извори. Не всяка вода, която идва от извори обаче е минерална. Дори много често тази вода е газирана, но не е минерална.

Минералната вода съдържа жизненоважни минерали и има лек вкус. Тя действа благоприятно на организма и подсилва имунната система при децата и възрастните. Колкото по-силна е имунната система, толкова по-малко боледуваме. Калцият в минералната вода помага за сърдечната дейност, мускулите, нервните импулси и преди всичко поддържа здрави зъбите и костите. Магнезият пък е важен за функционирането на черния дроб. Минералите в тялото също така поддържат киселинния баланс. Калият се използва от клетъчните мембрани, за да предава нервни импулси и регулира сърдечния ритъм.

Това са само част от ползите на минералната вода. През годините проблемът със замърсяването на околната среда се задълбочи значително и хората започнаха да разбират колко е важно да имаме чист и безопасен източник на вода. Може би ще си помислите, че водата може просто да се пречиства, но много често при този процес освен вредните вещества, от водата се отстраняват и полезните минерали. Тя става практически неутрална и по никакъв начин не помага на тялото.

В дестилираната вода също липсват минералите и тя може дори да се окаже вредна след продължително ползване. Фирма за доставка на вода ще ви носи редовно минерална вода до вашия адрес, така че винаги да имате на разположение чиста и минерализирана вода, богата на полезни вещества. Тя значително ще подобри здравето ви.