Когато човек се опитва да се справи с болестното затлъстяване, той се нуждае от всяко помощно средство, което води до изгаряне на мазнините. Съществуват храни, които стимулират организма да прави това, като калориите доставяни от тях са минимални. Всеки план за сваляне на килограми трябва да включва измерване на приетите калории и изгорените такива. Ето някой от най-добрите храни, за които сериозно трябва да се замислите когато започвате диета:

Овесена каша
 OVESENA KASHA
Това е един от най-лесните и евтини начини да се справите с излишните мазнини. Овесената каша е страхотна поради няколко причини. Първо, овесените ядки остават дълго време в стомаха, като по този начин ви карат да се чувствате сити за по-дълго време. Второ, тази каша съдържа много фибри, които са изключително полезни. Имайте в предвид обаче, трябва да използвате естествени овкусители, като например плодове, а не да добавяте захар.
Ядките съдържат вещества, които изгарят мазнините

Almonds nuts
Тези вещества са най-много в бадемите. Бадемите са не само вкусни, но и консумацията им ще ви помогне по-бързо да свалите излишните килограми. Все пак трябва да се внимава с количеството им, като на ден се препоръчват не повече от 25 ядки, които не трябва да са осолени. Една от съставките на солта е натрия, който може да доведе до резки промени с кръвното налягане, а при наднормено тегло то и без това е достатъчно високо.
Не подценявайте яйцата

eggs
Яйцата са едни от най-пренебрегваните храни от хранителната пирамида. Те обаче са изключително полезни при отслабването, заради голямото съдържание на витамин В12 в тях. Този витамин многократно увеличава метаболизма в тялото и така мазнините изчезват много по-бързо. Както и с ядките, тук също не трябва да се прекалява, защото има опасност да повишите нивата на холестерол в кръвта си. Преди за включите яйцата в менюто си, консултирайте се с лекар, който да измери холестерола в кръвта ви.
Фасул

beans
Бобовите храни не са подходящи за всеки човек, но ако искате да горите мазнини, те са точно за вас. Сменяйте веднъж в седмицата месото с фасул за да намалите наситените мазнини и да получите много полезни фибри.
Зеленчуци
Голяма част от зеленчуците и най-вече зелените листни, не само горят мазнините, но и зареждат тялото с витамини и минерали. В спанак и броколи се съдържат големи количества фибри, а в същото време те са с много ниско съдържание на калории. Допълнителен бонус при консумацията на салата преди основно хранене е, че тя ви засища и така се яде по-малко от храната, която създава мазнините.