Прекрасно е, че все повече и повече се говори за минералната вода и нейното полезно действие върху нас. Голяма част от обществото е на мнение, че най-добрият избор е дестилираната вода, понеже е перфектно прочистена от всякакви вещества, но това не е така.
Самият факт, че никъде по света не можем да открием напълно пречистена по естествен начин вода без съдържание на минерали, може да ни подскаже, че не е предопределено да я консумираме. Човешкият вид е оцелял толкова време, приемайки жизненоважните за него магнезий, калий, калций, чрез природната минерална вода.Науката е доказала, че дълготрайната употреба на пречистена или дестилирана вода може да доведе до недостиг на минерали в организма, което е доста опасно. Това е така, защото човешкият организъм има нужда от минерали. Когато вие спрете да му ги доставяте, той започва да извлича нужните му елементи от костите и зъбите, като по този начин разрушава тяхната структура и здравина. Още един опасен фактор са свободните радикали, които се получават при увеличаване на киселинността на течната среда в тялото. Свободните радикали увеличават опасността от ракови образувания.

Опасността от рак, би трябвало да ви е достатъчна причина да желаете да консумирате минерална вода. Тя е добра и с това, че чрез водата, минералите се усвояват по-лесно, отколкото през храна или хапчета, например. Минералната вода се бори и с бактериите и гъбичките и пречиства тялото по-бързо, унищожавайки вредните токсини в тялото. Тя също така поддържа киселинността на водната среда в тялото, което не само намалява шанса да заболеете от рак, но помага и за предотвратяването на много други болести.

И на всичко отгоре това въобще няма да ви излезе скъпо. Потърсете някоя фирма за доставка на минерална вода, те предлагат изключително добри цени, също извършват и доставки на посочения от вас адрес. Замислете се какво добре предпочитате, чешмяната вода, съдържаща вредни вещества, от която е извлечено минералното съдържание, или минералната вода, която ви пази от болести, дава ви жизненост и добър тонус.

Минералната вода и стареенето.

Всички знаем какво нещастие е старостта за човечеството и голяма част от обществото мислим над въпроса как биха стояли нещата, ако живеехме вечно. В реалността обаче човекът не може да избегне старостта, загубата на силите си и в крайна сметка живота си. Някои хора се опитват да запазят продължителността на живота си по-дълга с медицинска помощ, но има и хора, които предпочитат по-различни методи.
Според съвременни научни изследвания процесът на стареене е закодиран в гените ни. Всяка клетка в организма ни носи информация, когато започва да старее. Може би ви звучат неприятно тези открития, но нещата не стоят точно така както си мислите. Истината е, че клетъчният организъм може да живее до 150 години, без да се променя. Проблемите, които скъсяват това време всъщност са замърсяването на околната среда, нездравословния начин на живот, болестите и т.н.

Водата е основното в човешкия организъм, тъй като 70% от строежа му е вода. Поради тази причина ние непрекъснато трябва да консумираме вода, за да поддържаме баланс и хармония. В минерална вода „Девин” присъстват всички полезни природни елементи, от които нашите клетки имат нужда. Ако ние не им предоставим това, което им е необходимо рискуваме да ускорим процеса на стареене.

Водата е едно чудо, с което природата ни е дарила и като такова би трябвало да съдържа единствено минерали и полезни вещества. Замърсяването на природата обаче е успяло да съсипе и една голяма част от сладководните басейни, от където всъщност получаваме чешмяната вода. Тя се пречиства, за да не бъде вредна за нас, но при това пречистване от нея се премахват и полезните и съставки. Минералната вода е по-полезния избор за нас, тъй като от нея можем да си набавим всички необходими минерали за един по-дълъг и по-добър живот.