Изборът на козметика за проблемна кожа, може да се окаже изключително труден. За това е добре е да се спрем на висококачествени продукти като тези на професионална козметика Jean D'ARCEL, които имат доказано и благоприятно действие върху вашата кожа. Високото качество е само един от критериите, от които проблемната кожа има нужда. Тя най-често страда от:

  • Пустули - затворени комедони, които преминават в стадии на възпаление.

  • Папули - това са кожни възпаления под епидермиса, които не могат да бъдат изпразнени.

  • Затворени пъпки - причиняват се от затворена пора, в която има събрани замърсявания, мъртви клетки и бактерии.

  • Отворени пъпки - натрупва се серум в отворената пора на повърхността на епидермиса и се окислява поради това, че е отворена.

Мастните жлези произвеждат себум и мазнина, за да поддържат кожата здрава и еластична по-дълго време. Когато обаче себумът се натрупа заедно със мъртвите клетки и мазнината, той запушва порите, а това неимоверно води до образуване на пъпки и черни точки по лицето и тялото. Това са най-честите външни признаци на поблемната кожа.
Появата на акне най-често се дължи на хормонални проблеми, предимно по време на пубертета (тийнеджърските години), месечния цикъл, по време на бременност, при спиране на контрацептиви и други.

Безмислено е да смятате, че с лесно можете да се справите с проблемата кожа, тъй като тя не може да бъде предотвратена изведнъж, изисква се постоянство и полагане на грижи. Много важна роля тук играе и подходящата ежедневната грижа за лицето и употребата на правилната козметика, като е желателно да бъде подходяща за вашия тип кожа, за да може ефикасно да се справи с проблемите без да ви създава допълнителни.

  • 24 часа контрол на себума от Jean D'ARCEL - това е крем с 24 часово действие за регулиране производството на себум. Подходящ е за кожа склонна към образуване на акне и комедони, като неговото действие е насочено изцяло срещу бактерията причиняваща акне. Почиства и изравнява тена на кожата, като не я изсушава и има благориятно действа срещу себуреята.
  • Крем контрол на недостатъците - крема за локално третиране на малки петна и зачервявания по лицето, не дразни чувствителната кожа и има силно антибактериално действие.
  • Почистваща маска за лице - специално създадена за нормализирането на секрецията на мазната кожа. Има силно антисептично действие и омекотяващ ефект, което се дължи на съдържанието на бяла глина. Тонизира и стяга кожата, а освен това е и некомедогенна. Добре е след нея да се поставя подходящ крем или тоник.