Става въпрос за женските форуми. Мъжките са ясни – там бушуват футболни войни и само от време на време цари строга дисциплина.

Женските форуми са друго нещо – емоционални, експресивни, пъстри. Като самите жени.

Ето обобщение какви характери се подвизават в нета.

Обсебващата

Тя разказва напоително и до най-малките подробности, за това какво се случва в живота й. Публикува снимки на роднини до девето коляно с описания на повода, мястото и събитието, което ги е събрало и накарало да увековечат момента. Не се притеснява да споделя интимни подробности около своята персона, да търси съвети за специфични и преди всичко твърде лични въпроси. Обича да й се възхищават, съчувстват, подкрепят. Казано накратко – да я забелязват и да се занимават с нея !

Преувеличаващата

Тя е по – по – най. Винаги и навсякъде подчертава колко добре се справя с каквото и да е. Супер дама, супер мама, супер съпруга, нейният свят е перфектно подреден, тя винаги е безупречна и никога уморена, колебаеща се или неуспяваща. Във форума проектира перфекционизъм, който със сигурност й убягва в истинския живот.

Практичната

Не пише празни приказки, не отговаря на глуповати въпроси или ако го стори, то тонът й никак не е мек. Активна е само, когато се обсъжда сериозен въпрос и изразява категорична позиция като подкрепя думите си с факти, примери, снимки, цитати, линкове. Трудно приема мнение различно от нейното, въпреки че твърди точно обратното за себе си.

Услужливата

От нея винаги може да получиш подкрепа, виртуална прегръдка и помощ. В случай, че споделиш за свой проблем, от нея може да очакваш лично съобщение със съвети как да се справиш. Тя е от онези потребители, които първи се отзовават на зов за помощ, без да изразяват съмнения и без да задават въпроси.

Конформистката

Тя е противоположност на практичната потребителка. Не смее да заяви себе си, страхува се от конфликти, стреми се да бъде част от общността и се съгласява с преобладаващото становище, за да бъде приета и харесвана.

Често остава незабелязана.

Досадницата

Тя е навсякъде. Нейни постове има във всевъзможни теми, копира и пуска въпросите си навсякъде, където това е възможно, защото няма търпение да получи коментари, оценки, подкрепа. Често не спазва форумските правила – не винаги пише на кирилица, допуска правописни грешки, отплесва се от темата, предизвиква конфликти и ненужни спорове, дразни потребителите.

Това е само част от палитрата на потребителки, които може да срещнете в мрежата.

А вие към кой тип спадате?