Въпрос, тормозещ хиляди жени по света и основно тук в България. Дори и през 2012 година това остава много дискутирана и интересна тема.

В щатите, както и в повечето европейски страни онлайн пазаруването стана нещо обичайно. Особено когато става въпрос за ежедневни дамски дрехи или пък такива изработени от известни дизайнери. Положителните страни са много. Пазаруването на дамски дрехи от онлайн магазин ни спестява дълги разходки по магазините, спестявани пари, дава ни огромен избор на цветове и размери и в много от случайте ни спестява блъскания по опашки, с каквито непременно се сблъскваме ако искаме да да грабнем същите дамски дрехи на същите намаления, каквито има непрекъсанто по сайтовете.

В ерата на интернета сте способни да намерите това, което търсите само за броени секунди. Единственото, което трябва да знаете е с какви ключови думи да го търсите. Освен продукта е добре да напишете размер и цвят. Всяка допълнителна дума ще стесни избора. Важно е да не прекалявате с описанието, защото търсачките нямат интелект. Ако напишете детайлно описание от рода на "цветно шалче като на Ивана с много мъниста" вероятно няма да има намерени резултати, но ако напишете "дънки сини 32" ще попаднете точно на продуктите, от които се интересувате. Описанието не трябва да е детайлно, но в същото време не трябва и да е много общо. Ако търсите рокля не е удачно да напишете "дамски дрехи". Ще излезат милиони резултати, а Вие едва ли сте отделили цял ден за мотаене в интернет.

Едно от основните притеснения, което спира жените да пазаруват дамски дрехи онлайн е трдното намиране на точен размер. Дамите са суетни и капризни. Трудно е да закупят нещо без да са го изпробвали върху себе си. Малко от тях обаче знаят че сайтовете си имат таблици с размерите. Тези таблици са изключително подробни и изчерпателни. Просто не Ви оставят възможност да сгрешите размера. Срещу всеки номер на дреха може да намерите информация за обиколка на ханша, гръдна обиколка, ръст и тегло. Ще се изненадате колко точно може да определите размера, който да поръчате.

С изобретяването си дамските дрехи са били предназначени за предпазване от суровата околна среда и неблагоприятните метеорологични условия. С процеса на еволюцията дрехите станали все по-разнообразни и изразявали стила на дамите. Така те се превърнали в мода, а по това какви дамски дрехи носи една жена можем да съдим за нейната класа и ранг в обществото. Едни пазаруват онлайн, други все още предпочитат да се разхождат по магазините но модната индустрия продължава да се развива с бързи темпове.