През летните месеци всеки от нас отделя по няколко дни за вълнуваща почивка на планина или море. А вие направихте ли вече своята ваканция? Вероятно често ви се случва да попадате на интересна директория за статии с екзотични снимки и дивни пътеписи. И се отвличате в мечти за почивка на прекрасен остров...

Плажовете са отлични туристически дестинации за хора от всички възрасти. Ако прекарате един следобед на прекрасен плаж с фин бял пясък и кристално чиста вода, това ще бъде една страхотна ваканция. Лятото е в разгара си. Ако все още не сте ходили на море, следващите редове ще ви изкушат с няколко предложения за едни от най-известните плажове в света.


Felidhu Atoll, Maldives


Малдивските острови в Индийския океан е една от топ дестинациите за любителите на плажа. Felidhu Atoll очарова с едни от най-красивите плажове на Малдивите. Пясъкът тук е бял като захар, водата е съвършено чиста. Думата „atoll” означава форма на пръстени на острова, разположени около лагуна. Тези „пръстени” образуват двойна верига в средата с един ред атоли на север и на юг. Дълбоки канали със силни течения отделят атолите един от друг в Индийския океан.

Natadola Beach, Fiji


Точно на входа на Натадола се намира един от най- красивите бели пясъчни плажове във Фиджи. Само на няколко крачки от курорта можете да усетите мекия бял пясък между пръстите на краката си или да се потопите в тюркоазените води на приливите и отливите. В действителност, Натадола е най-добрата местност наоколо, подходяща за сърф на плажа на главния остров Вити Леву и е избрана като един от десетте най-големи световни плажове. Плуването тук е фантазия с всички приливи и отливи. Можете и да се гмуркате с очила и шнорхел, за да се докоснете до подводната красота, която се простира навсякъде около вас.


Seven Mile Beach, Cayman Islands


Seven Mile Beach на остров Гранд Кайман е един от най-добрите плажове, които можете да намерите в Карибско море. Той е с дължина почти 9 км. Неговите прахообразни пясъци са изключително фини. Няма да видите сувенири и търговци наоколо.Той се намира в близост до различни курорти, ресторанти, плажни барове и магазини. Seven Mile Beach често е наричан „Маями Бийч” на Карибските острови.

Kapalua Beach, Maui


Kapalua Beach е един от най-красивите плажове на Мауи, разположен в залив, обграден с палмови дървета и множество скали, простиращи се в океана. Плажът изкушава с кристално чисти води и често е предпочитано място за почивка от семейства с деца. Разполага с голям паркинг и приятни заведения.

Anse Lazio, Seychelles


Anse Lazio е разположен северозападно от остров Праслин. Смята се за един от най-добрите плажове в архипелага. Намира се на североизток от Мадагаскар, източно от Занзибари, на юг от Сокотра в средата на Индийския океан. Има ясни и чисти води, които са предпочитано място за плуване и гмуркане от всички любители на водните спортове. Плажът граничи с големи гранитни камъни, но не е защитен от коралов рифт, както са други плажове в Сейшелите.