Интернет мрежата набира все по-голямо социално значение и маркетингова сила. Доста фирми са склонни да заплатят за направата на уебсайт и го правят, но доста от тях правят грешката да стигнат до там и да не доведат нещата до край. Не е достатъчно единствено да имате сайт, който да показвате на настоящите си клиенти. В днешно време интернет търсачките са едни от най-често използваните портали и хората все по-често не изписват цялото наименование на сайта, а търсят такъв по ключови думи. Затова и класирането на сайта на вашия бизнес е изключително важно за задържането на клиенти и търсенето на нови. Доказано е, че интернет потребителите имат много по-голямо доверие на сайтове, които са открили с търсачките, отколкото на такива, до които са достигнали чрез интернет реклами. Тук идва и ролята на SEO оптимизацията, което поставя и някои въпроси.

Знаете ли, че СЕО ПАЛ публикуваха своето първо издание на "ИНДЕКС" ? - безплатно онлайн списание за СЕО.

Едно от най-големите предимства на SEO оптимизацията е, че постигнатият ефект е дълготраен. Веднъж, изкачил се на добри позиции, сайтът може да се държи дълго време там, особено ако продуктът, който предлагате е добър и клиентите ви го препоръчват други в интернет пространството. Освен това, SEO оптимизацията е на много по-ниска цена, в сравнение с останалите методи за реклама.

Другият фактор е, че чрез оптимизирането на вашия сайт е много по-вероятно вие да достигнете до потребители, заинтересувани от вашия продукт или услуга, тъй като те ще достигат до вас чрез търсене в интернет. Всички тези факти дават много голямо предимство на SEO-то пред другите начини за реклама, като например PPC кампании или поставяне на банери.

 

Можете дори, ако имате нужното време и умения да направите сами вашата СЕО оптимизация, и то напълно безплатно. А в случай, че нямате времето, уменията или желанието да го направите сами, можете да наемете някои SEO специалист, който да се занимава с това вместо Вас. Като услугата може да бъде еднократна или абонаментна.