Това е списък с 15 от най-влиятелните души в уеб дизайна. Подредбата е напълно случайна, не са наредени по най-голямо влияние, както и не са изброени всички големи лица в тази сфера. Но все пак можете да научите няколко имена и да разгледате работите им.

1. Мат Микиевич – Основател и създател на сайтпойнт (sitepoint) – най-големият сайт за уеб дизайнери и разработчици. Класира се в топ 1000 на всички уебсайтове. Има изключително популярен форум, освен това публикуват книги и стартират състезания по уеб дизайн.

Страници:
Sitepoint -
http://www.sitepoint.com

2.Дейвид Легет(David Leggett) - създава първият си уебсайт когато е само на десет. След това създава много популярният блог tutorial9, в който учи хората на дизайн и фотошоп.
UxBoot e друг от неговите сайтове, в който предлага отзиви да уебстраници и връзка с ръководителите им.
Страници:

Tutorial9 – http://www.tutorial9.net
UxBooth – http://www.uxbooth.com
The Leggett – http://www.theleggett.com

3. Дерек Херман (Derek Herman) - основател на Valen Designs, които специализират в уеб дизайн, оптимизация за търсачки и разработка на приложения. Дерек е работил по много уебсайтове, включително сайтове от Envato мрежата (http://envato.com/).
Страници:
Valen Designs – http://valendesigns.com
Twitter – http://twitter.com/valendesigns

4. Ник Ла(Nick La) е специалист на свободна практика по илюстрациите и уеб дизайна. Неговите основни цели са дизайна на сток икони, красивите css уебсайтове и илюстрациите.
Страници: N.Design Studio – http://www.ndesign-studio.com
Best Web Gallery – http://bestwebgallery.com
Web Designer Wall – http://www.webdesignerwall.com
Icon Dock – http://icondock.com

5. Джейкъб Гюб(Jacob Gube) – основател на „Six Revisions“, един от най-популярните блогове за уеб дизайн и разработка в интернет. Съдържанието на сайта е наистина невероятно и съдържа изключително полезна информация дори за световни специалисти в областта.

Страници:
Six Revisions – http://sixrevisions.com
Twitter – http://twitter.com/SixRevisions

6. Фабио Сасо(Fabio Sasso) – има собствен уебсайт, в който публикува много от личните си дизайни. „Abduzeedo e блогът на Фабио, пълен с невероятно съдържание. Той също е основал собствена уеб дизайн компания, наречена „Zee“.

Страници:
Abduzeedo – http://abduzeedo.com
Fabio Sasso – http://fabiosasso.com
Zee – http://zee.com.br
Twitter – http://twitter.com/abduzeedo

7. Джейкъб Кас(Jacob Cass) – e много талантлив двадесет и една годишен уеб дизайнер. В портфолиото му има цяла палитра от различни уеб и лого дизайни, постери и много други. Основател е на „Just Creative Design“.
Страници:
Just Creative Design – http://justcreativedesign.com
Twitter – http://twitter.com/justcreative

8. Адел Чарлз(Adelle Charles) – e единствената жена в този списък, но по никакъв начин не отстъпва на другите в списъка. Те е „виновна“ за креативния дизайн във всички сайтове за горива. Завършила е бакалавърска степен по изкуства и графичен дизайн в Рочестърския Институт по Технологии.
Страници:
Fuel Your Creativity – http://www.fuelyourcreativity.com
Fuel Brand Group – http://fuelbrandgroup.com
Adelle Charles – http://adellecharles.com

9. Ник Финк(Nick Finck) – работил като говорител и представител за много световни гиганти като Adobe, IBM, HP, Microsoft и други.
Страници:
Nick Finck – http://nickfinck.com
Twitter – http://twitter.com/nickf
Flickr – http://www.flickr.com/photos/digitalweb/

10. Денис Хуанг(Dennis Gwang) – име, което малцина са чували, но работата му е виждана от милиарди. Той е официалният дизайнер на интерактивните специални логота на Гугъл. Създал е повече от 150 и продължава да твори за всяко следващо събитие като Великден, Хелоуийн, Коледа, рождения ден на Google и всички останали празници и моменти, които си заслужават малко специално внимание.
Страници:
Google Blog – http://googleblog.blogspot.com/2004/06/oodles-of-doodles.html
Guardian Online –http://www.guardian.co.uk/technology/2008/sep/05/google.doodle

11. Майк Къс(Mike Kus) – още един младши дизайнер от Обединеното кралство.Изключително креативен дизайнер, правещ чудеса за Carsonified.
Страници:
The Things We Make – http://www.thethingswemake.co.uk

12. Роб Палмър(Rob Palmer) – умее да борави идеално с почти всеки Adobe пакет и знае много програмни езици. На страницата, освен портфолиото му, можете да намерите факти за личния му живот и различи уроци.
Страници:
Branded07 – http://www.branded07.com

13. Андрю Майер(Andrew Maier) – е графичен/уеб дизайнер на свободна практика. Често пише статии за UxBooth.com. Интересите му включват уеб стандарти, използваемост и връзката между човека и компютъра.
Страници:
Designer Andrew – http://www.designerandrew.com
UxBooth – http://www.uxbooth.com/author/andrewmaier/
Twitter – http://twitter.com/andrewmaier

14. Джеф Крофт(Jeff Croft) – работи вече 12 години онлайн. В момента работи за дизайнерска компания, наречена BlueFlayor, но също работи и на свободна практика чрез личния си сайт. Там той публикува любими линкове и снимки, а можете да намерите и портфолиото и блога му.
Страници:
Jeff Croft – http://jeffcroft.com
BlueFlavor – http://blueflavor.com
-
15. Дан Ричард – основател на pixel2life.com – най-големият сайт за уроци в над 80 категории! Там можете да публикувате и собствени уроци и да увеличавате потенциала на страницата. Дан има и собствен блог, къде публикява своите дизайнерски идеи, хрумвания и много повече.
Страници:
Pixel2Life – http://www.pixel2life.com
Dan Richard – http://www.danrichard.com