В тази статия ще ви посочим някои интересни факти и статистически проучвания за пазаруването по интернет и как възможно най-евтино да си направите или обновите своя онлайн магазин, който поддържате.

На първо място трябва да подчертаем, че проучванията от изминалата година сочат, че около 17% от българите предпочитат да пазаруват от онлайн магазин, като в съотношението по полов признак водят жените. Интересно е да знаете, че това е голям скок и все повече хора започват да предпочитат именно онлайн пазаруването. Друг много важен фактор от проучванията сочи, че най-много се поръчват дрехи, аксесоари, екскурзии и книги и учебници.

Данните, сочат голям ръст, а прогнозите за онлайн пазаруването са, че другата година то ще прескочи 20%. Тези данни показват с колко бързи темпове се развива този вид търговия и колко по-предпочитана става с всеки един изминал ден.

Не само увеличеното търсене е добър показател, но и драстичното повишаване на оборотите, което е близо 35 пъти, като за миналата година онлайн търговците са изкарали около 200 млн. лв.

Тук трябва да обърнем на една много добра услуга, която доста помага на онлайн търговците - SaaS платформа или казано с прости думи - използване на софтуер като услуга за изграждане на конкретния онлайн магазин. Именно тя намалява драстично първоначалната и последващата инвестиция на всеки решил да се развива в интернет пространството. Въпросната услуга е много гъвкава и с нея можете много по-лесно да изработите онлайн магазина си.

Трябва да знаете, че предимствата на тази услуга са свързани най-вече с цялостната функционалност, лесното ползване, добрата поддръжка и много други. Предимството и се крие и в уникалността и възможността да се разглежда онлайн магазина и през телефон, което за днешното динамично поколение е от голямо значение. Както знаем много голяма част от по-младото поколение е непрекъснато в движение и предпочита да работи през телефона или таблета си.