Когато имате лаптоп е много важно да знаете как да работите правилно с него, да не го претоварвате и най-вече кога е необходимо да смените батерията му и как с нова. Трябва да знаете, че практичността и полезността на лаптопите се корени в батериите им. На практика именно заради тях са мобилни и можете да ги ползвате навсякъде. Каква полза от лаптоп ще имате когато батерията му не издържа и е за боклука?

Именно поради тази причина тук ще ви обясним как да подмените старата батерия с нова и какво точно трябва да знаете по въпроса.

Факт е, че при нормално ползване, батериите издържат по около 3 години и след това трябва да се подменят, за да можете да ползвате мобилно умната джаджа още доста време. Естествено, аконатоварвате, не зареждате и не разреждате правилно батерията му, тя няма как да изкара 3 години и ще ви се наложи доста по-скоро да е подмените.

Да, както знаем доста често се учим от грешките си. Разбира се решението винаги се крие в закупуването на нова батерия, а не на чисто нов лаптоп. Нови и качествени батерии за лаптопи можете да намерите чрез нашия интернет магазин.

За целта трябва да следвате няколко прости правила, първото от които е да изключете напълно лаптопа и да го изчакате да изстине, преди да сменяте каквото и да е било в него. Съветваме ви да изключите и всички кабели и външни устройства и да го обърнете с долната част нагоре.

Едва след това вече можете да свалите батерията, като внимавайте как точно се отваря и не дърпайте силно, за да не го повредите. Обикновено има бутон или плъзгач за лесното й премахване. След като премахнете старата батерия можете да сложите новата, която трябва да пасне идеално. Включете лаптопа, заредете батерията и работете отново спокойно на любимата ви джаджа.