И докато пазара за технологии бележи своя ръст в продажбите на смартфони, нека хвърлим и един поглед над всички онези нови мобилни приложения, които все за някой и друг повод биха влезли в употреба. Ето и това, което е най-свежо на пазара:

1.            Оказва се, че 56% от хората в Европа използват все повече мобилните приложения, за да пазаруват в интернет. Виртуалното пространство не е употребявано единствено за забавления и игри, а мобилните приложения за пазаруване са част от ежедневието и на много българи. Дори от направени най-нови проучвания и анкети става ясно, че 36% от европейците възнамеряват да ползват мобилните приложения.

 

2.            Оказва се, че мобилните приложения са от изключителна полза и за софиянци и провинцианалисти. Само една новост в смартфона може да ви отведе до всяка крайна точка на столицата и да направи живота ви по-екологичен, задавайки най-краткия и точен маршрут от една дестинация до друг зададен обект.

3.            Наред с тези любопитни хитрости се оказва, че все повече от нас, по време на посещенията си в чужбина, могат да ползват приложенията за улеснение в пътната обстановка и картата на страните от ЕС. Платформата е разделена на няколко теми и предлага обясненията на 23 различни езика.

4.            Не на последно място се нареждат статистиките от, в които става ясно, че 38% от притежателите на смартфони в Европа, казват, че възнамеряват да ползват мобилни приложения. Изследването е направено при анкетиране на над 1050 граждани от Европа за възраст 18 и до 55 г.

Въпреки безопасността като водещо притеснение, от проучването става видно и, че потребителите пазаруват и с приложения по всяко време, както с цел спестяване, така и с цел избягване на други евентуални неудобства.

За феновете на нови сартфони и приложения, винаги може да се получи и по-подробна информация от “revo”.