Песъкоструенете е доказал се като ефективен метод за почистване на почти всякакви видове повърхности от най-разнообразни замърсители, а и не само. Песъкоструйните апарати работят по един доста елементарен принцип – чрез въздух или вода се изстрелва под високо налягане струя пясък чрез което се почистват желаните повърхности.

Освен чрез пясък, песъкоструйните апарати може да работят и с друг материал – като метални топчета и т.н. Кварцовия пясък се е наложил като най-използван заради ниската си себестойност и добрия резултат който дава. От настоящата статия ще научите ако до този момент не сте се занимавали, какво е това песъкоструене, къде се използва и дали дава задоволителни резултати.

Вече стана ясно, че за песъкоструене се използва пясък – и нормално, нали затова името на този вид почистване е именно песъкоструене. Другото нещо което става ясно още от самото име е формата под която се използва пясъка – струя. Скоростта на пясъчната струя е много висока и заради това, че пясъка е абразив – почистването на всякакви повърхности минава без проблем.

Дюзата за песъкоструйните апарати е една от най-често сменяните части в тези машини. Това е така, заради пясъчния абразив. Разбира се има и трикове които ще ви спомогнат да я запазите използваема максимално дълго време. Един такъв е, че трябва да знаете с каква влажност трябва да се използва пясъка. Също така колко едра е субстанцията – това оказва влияние на износването на дюзата. Разбира се не може да спрете износването й, но е важно да знаете как да използвате апарата максимално ефективно.

Друго важно което искаме да имате предвид е нашата сервизна база. Каквото и да се развали по вашите машини, били те гаранционни или извънгаранционни – може да се доверите на нашите високо квалифицирани специалисти по поддръжката. Богата гама от резервни части също е в голям плюс на всички фирми които търсят доверен партньор който да ги снабдява с нужната апаратура.

Продукти и услуги: