Днес на всяка крачка срещаме нуждата от „умните“ устройства около нас. Смартфонът съвсем естествено замени старите GSM-и и постепенно ги измести като основно средство за телекомуникация. И ако при появата си нововъведенията на тогавашните революционни смартфони бяха по-скоро екстра, и в някой случаи ненужна глезотия, то днес вече се е появила необходимостта от функциите, които ни предоставят тези устройства. Може би, това е някаква псевдонеобходимост или пък удобство. Със сигурност повечето хора ще се съгласят с второто, а немалко ще потвърдят и необходимостта, която имат от смартфоните си. Аналогично стоят нещата и с другите умни устройства, например таблетите. Спомняме си времената без таблети и някак сме оцелели до появата им, но те също дават удобство и практичност, от която е по-лесно да се възползваш, отколкото да се откажеш.

В цялата тази среда на лаптопи, настолни компютри, таблети и смартфони, къде точно има място добрият стар тефтер?


тефтер 1

От гледна точка на функционалност и удобство,  тефтерите отстъпват значително, но това не изчерпва всичко. Имайки предвид, че смартфоните са станали част от ежедневието ни дотолкова, че те са навсякъде и по всяко време с нас, е много по-лесно да използваме тях за целите, с които иначе е натоварен тефтерът. Кратки или не толкова кратки  бележки, напомняния.. спокойно могат да бъдат в смартфона, а не в тефтера. Дори би било по-лесно – с оглед на това, че смартфонът е значително по-компактен от тефтера, а това е и една от причините да е непрекъснато в джоба или чантата ни. При тефтерите това не е задължително. За дамите с големи дамски чанти, в които има най-различни неща, един тефтер в повече не би бил проблем, но не всеки би носил тефтерче, колкото и малко да е то, в джоба си.

Освен практичността от гледна точка на компактността, има и други плюсове на новите технологии. Напомнянето е същинско напомняне, когато подсеща. Невъзможно е да се включи аларма на тефтера, за разлика от новите „умни“ устройства.

Могат да бъдат изброени много преимства на новите технологии, които да омаловажат и да заличат нуждата от старите тефтери. И все пак те продължават да съществуват и да бъдат използвани. Това противопоставяне е аналогично на въпроса „Имат ли бъдеще писмата в ерата на e-mail?“. Както тефтерите, така и писмата продължават да съществуват и изглежда, че ще продължат, макар че не можем да имаме сигурност за бъдещето, за развитието на технологиите и тяхното отношение със старите заварени порядки.

Несъмнено тефтерът е практична и полезна вещ и продължава да бъде употребяван от хората. Има различни видове и благодарение на новите технологии в полиграфията и печатането, става възможно разширяването на асортимента и задоволяване на нуждите на всички клиенти. Фирмите, занимаващи се с печат и предпечат, предлагат тефтери за всеки вкус и за всякакви изисквания – компактни, малък формат, за ежедневно използване, луксозно изпълнения, с различно художествено оформление, с разнообразни корици и обложки, свързани и скрепени по различен начин.

тефтер 2

 

Според функциите си и предназначението, тефтерите също се различават. Освен добре познатите – за ежедневна употреба в изпълнение среден клас, има и такива, които са изпълнени качествено, но в съвсем изчистен дизайн и елементарно оформление. Такива тефтери се използват от хора, които имат нужда от качествено, просто, но добре направено и устойчиво изделие. Тефтерите от средния клас са за ежедневна, най-често лична употреба и в немалко случаи притежателите им искат нещо индивидуално в тях, нещо, което да отразява техните лични естетически предпочитания. Тук се намесват новите полиграфически технологии и възможностите, които дават. Изборът на личен тефтер е продиктуван от практичността му – размери, разпределение, брой страници, наличие на азбучник, оформление на страниците, но и в голяма степен от корицата – материалът, от който е изработена и неговите качества, цветът или цветовете, а дори и изображението, отпечатано върху нея.

Тефтерите в луксозно изпълнение имат представителна функция. От една страна демонстрират стил на притежаващия го, което е важно в атмосфера и среда, изискваща представителен външен вид – на човека, неговото облекло, аксесоари и вещи. От друга страна луксозният тефтер е един стилен подарък, който показва добър вкус на подаряващия, когато е подходящо подбран спрямо адресата, неговите нужди и предпочитания.

G Print предлага на своите клиенти тефтери в различни размери – 9 х 14 см, 9 х 16 см, 14 х 21 см, 20 х 20 см, размер B5 (182 х 257 мм.), размер А4 (210 х 297 мм.). Освен по формата на страниците, тефтерите ни се различават и по броя страници в тях, което също е фактор при избора на големината и компактността.

тефтер 3

В асортимента на фирмата, различните размери и формати се срещат в диференцирано изпълнение. Предлагаме тефтери с твърди, полутвърди и меки корици. Материалите, които използваме за кориците са книговенил - за по-евтините и семпли варианти - термоактивна хартия, термокожа за средния и луксозния клас тефтери. Разбира се, предлагаме различно оформление на кориците и изпълнение в цветове по ваш избор. За някои от нашите тефтери сме предвидили и сигурно затваряне. Разполагаме и с тефтери с ластик или с магнит на корицата. 

Според ценовата категория, можете да изберете и качеството на хартията на страниците на желания от Вас тефтер. По-голямата част от асортимента ни е с лепени страници, допълнително защити с конци за по-добра устойчивост. Предлагаме и тефтери със спирала в по-ниския ценови клас.

При избора на тефтер е важна функционалността му и удобствата, които той дава. Това се изразява в екстрите и допълненията му. Сред продуктовата гама на G Print,ще намерите тефтери с дата, страница или пък с неутрални страници, със седмичник и азбучник. В някои от тефтерите ни има шестнадесет страници полезна информация, която би била много полезна. Друга екстра в част от продуктите ни е наличието на пет езика в тефтерите с дата страници.   

За нуждите на бизнеса, ние от www.g-print.eu , сме предвидили възможността за корпоративни и фирмени поръчки. По тази причина предлагаме брандиране на тефтерите, изработени от нас.

Луксозните ни тефтери се предлагат в кутия, така че са изключително подходящи за подарък за Вашите бизнес партньори или пък за Вашите приятели.