Една гореща дестинация, особено по това време на годината, Дубай има нужда от вас, за да бъде планирано всичко, така както предварително сте го планували и най-вече за удоволствие.

Град София е интересна туристическа дестинация, тъй като е столица на България и индустриален, бизнес и културен център на страната. Хотелите в София са като цяло модерни, комфортни и се стремят да отговорят на изискванията на клиентите си. Един от тях е 3 звездния hotel Sofia Aris.София като туристическа дестинация е атрактивна, заради съчетанието от климат, места за отдих, богато историческо наследство и развита индустрия.

Климатът в София е умерено континентален и човек може да се наслади напълно и на четирите сезона, които се усещат отчетливо. Зимата в София е сравнително мека, но достатъчно студена, за да натрупа сняг и да създаде коледна и новогодишна атмосфера. И през зимата София, като туристическа дестинация е привлекателна заради близостта си до планината Витоша. Пролетта пък радва със свежестта и усещането за пробуждане. През това време София разцъфтява, изпълвайки се със зеленина. Лятото е горещо и напомня, че е време за почивка. А през есента София се позлатява и все още запазила част топлината на лятото се превръща в град, сякаш създаден за дълги разходки. Това разнообразие от метеорологични условия прави София много привлекателна като туристическа дестинация.

Отсядайки в хотел в София през лятото или през зимата – независимо от сезона, винаги има възможности всеки ден да е забавен, впечатляващ и запомнящ!

София като туристическа дестинация е един от най-старите градове в Европа и е пълен с много исторически и архитектурни паметници. Името на града изразява „божествена мъдрост“ и е знак за почит към светата мъченица София, майка на трите свети мъченици Вяра, Надежда и Любов.

Сред най-популярните паметници в град София саПаметника на Васил Левски, Паметник „Цар Освободител“, Руски паметник. Важни и интересни архитектурни и културни паметници в София са Народен Театър „Иван Вазов“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Националният дворец на културата /НДК/.В София има също и много музеи, съхраняващи символите и достиженията на българската култура през вековете – Национален исторически музей, Национален музей „Земята и хората“, Национален природо научен музей, Национален антропологичен музей.

Посещението на София като туристическа дестинация може да включва и обиколка на популярни за града паркове и места за разходка – Борисовата градина, парка „Заимов“, Западен парк, Южен парк, Докторската градина и други. На тези места човек може цял ден да се отдаде на разпускаща разходка, да си направи пикник, или да се възползва от услугите на заведенията в района.

Витоша също много допринася за реномето на София като туристическа дестинация. Тази планина е много удобно и красиво място за разходка – тя е уникален парк, с който София се гордее . Витоша се нарежда на четвърто място по височина сред българските планини, със своя най-висок връх Черни Връх, издигащ се на 2290 метра. Популярна туристическа цел в планината са каменните реки, наричани морените. Те представляват големи струпвания на заоблени скални блокове, образувани вследствие на течаща вода и изветряване.

За по-активен градски туризъм София предлага разнообразие от кина, театри, клубове, дискотеки модерни концертни зали, ресторанти и хотели. На тези места може да се усети по-пълно духа на града и начина на живот на неговите жители.

Освен на богатството от исторически и културни обекти, градът разчита и на големи инфраструктурни проекти, които да създават удобства за туристите. Така София като туристическа дестинация очаква своето голямо бъдеще – бъдещето на един модерен и интересен европейски град.

Една от най-купуваната стока в интернет са самолетните билети. Защо се получава така, ще разберете ако прочетете до край настоящата статия. Цените на самолетните билети за различните авио компании варират в много голяма степен и затова много хора използват възможностите на интернет за да направят възможно най-добрата сделка.

Вземете си самолетни билети за вашата екскурзия от мрежата, защото освен, че ще направите по-добра покупка с оглед на по-актуалната цена – вие ще спестите и доста време. Всеки човек с минимални познания по сърфиране в интернет би могъл да намери варианти които ще му гарантират по-евтиното пътуване в чужбина.

Много хора, особено тези с по-ограничен бюджет за пътуване, търсят евтини самолетни билети като използват следните трикове. Избират нискотарифна авио компания. Нормално е те да предлагат най-ниски цени. Това е най-лесния начин да намалите цената на полета с доста голяма сума. Всеки може да се възползва от тази възможност, защото нискотарифни компании летят до почти всяка точка в Европа.

Град София като туристическа дестинация разполага с много и разнообразни обекти за посещение и разглеждане. В София туристите могат да се насладят както на величествени културно-исторически паметници, така и на места за отдих и забавление. Атрактивността на София като туристическа дестинация се увеличава и от наличието на много паркове и градини, подходящи за отпускане и разходка.

София се развива всеки ден, превръщайки се в икономически и културен център на България. В града има много хотели за отсядане на туристи и много бележити места за посещаване. София е много пъстър и интересен град в културно-историческо отношение, защото е разположена на кръстопът между Западна Европа и страните от Близкия и Средния Изток. Затова София като туристическа дестинация напомня леко на туристите за Ориента и едновременно с това ги задържа в света на западната цивилизация.Типичните за Ориента пазари и тържища съжителстват заедно с модерните хотели, барове, ресторанти. Така за туристите София може би изглежда като град, скоро поел пътя на запад.

София е била населена още от дълбока древност и затова носи в себе си много богата история. Първото име на града е било Сердика и е дадено от заселилото се племе Серди. Следващи стопани на София били римляните, които я завладели и я превърнали в разцъфтяващ римски град. Впоследствие българският хан Крум превзел Сердика и я превърнал в част от първата българска държава. Заради важното й кръстопътно положение тогава София се наричала Средец. В края на XIX век градът започва да се нарича София, приемайки името на късно античната катедрала „Света София“ – днес една от забележителностите на София като туристическа дестинация.

Тази богата история дава на София като туристическа дестинация пъстрота и я превръща в интригуваща точка на Балканите. Като туристическа дестинация София привлича вниманието с много ценни паметници, пазени от времето на велики отминали епохи. Сякаш модерният град тихо шепне величествен разказ за преминатите премеждия. В подлеза между Министерския съвет и Президентството например се намират експонирани останки от древния град Сердика, а на площада пред Нардното Събрание гордо се издига паметникът на Цар Освободител. Паметникът на Цар Освободител като че безмълвно напомня на софиянци за тежките битки за свобода и за славната българска история.Емблематични за София архитектурни паметници са Националния дворец на културата /НДК/, Народен Театър „Иван Вазов“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и други.

Разбира се, съвременна София като туристическа дестинация впечатлява посетителите и с много модерни обекти – паркове, красиви фонтани, големи търговски центрове, музеи, театри, кина, барове, ресторанти, клубове, стадиони. В града се извършват също така много ремонтни дейности по създаване на удобни за движение пътища. Това съчетание от културни паметници, разказващи богатата история на София, и модерни сгради и инфраструктура постепенно превръща града в интересно и желано място от туристите.

Туризъм, излети, екскурзии, почивки придружени от СПА, балнеолечение и още много. Това е само една мъничка част от красотата на едно, колкото чудно, толкова и пруятно местенце наречено Сапарева баня.

В тази част на страната преобладава предимно планински релеф, има и не малко стръмни склонове от Кабулския дял, а на север-запад към Рила се спускат реки Горица и Джерман. И тук на фона на всичкият този разкош се намират и Седемте рилски езера, със своите чудни чисти и бистри води. Цялата девствена природна създава великолепни условия за развитие и практикуване на планински туризъм.

Какво е туризъм? Може би всички Вие обичате да обикаляте из света и да разглеждате природни забележителности, да се изживявате като туристи, но запитвали ли сте се какви разновидности има всъщност туризма? Като цяло можем да откроим приключенския туризъм, селския, екотуризма и появилият се в последните години устойчив туризъм.

За екотуризма може да се каже, че произлиза от Северна Америка през средата на 80-те години. Той е свързан с посещения на места, където човека е рядко срещан вид и се набляга повече на природата и животните. Най-простият пример е посещение в джунглата, където да се насладите на уникалната растителност, както и на екзотичните животински видове. Екотуризъм може да се извърши и в океана или открито море, където цивилизацията е отдалечена и животът там е коренно различен. В България, екотуризъм се развива предимно в планините и отделните резервати като Боатин, Парангалица и Баюви дупки. Там можете да се насладите на кафявите мечки, пеликани и други подобни видове.