Столицата и най-големият град в Гърция, Атина е мястото на хората и боговете. С велика и очарователна  история, Атина е дестинация, която е посещавана от туристи от цял свят. Слънчева и топла, събрала в себе си стари имения, исторически забележителности, модерни сгради, много магазини, ресторанти и традиционни таверни- за всеки вкус по нещо интересно и незабравимо. С много на брой паметници, свързани с историята на Гърция, както и богати колекции от артефакти и съкровища от културното наследство на Атина.

С благоприятен климат целогодишно. Ако сте решили да се наслаждавате на слънцето на някои от плажовете с тюркоазените води на Средиземно море или пък да научите повече за гръцката история и изкуство, каквото и да е, единственото от значение е кога вие искате да запазите вашите самолетни билети цени.

Международно летище Атина обслужва(Athens International Airport) целогодишно над 10 милиона пътници от цял свят. Разположено в непосредствена близост до центъра на града.

Непростимо е да дойдете до Атина и да не посетите нейния символ и икона- Акропола и Партенона, който от своя страна ще ви предложи страхотна гледка към града.

В центъра на този пъстър град ще откриете Националния арехеологически музей(National Archaeological Museum), който ще ви разкаже повече за миналото на този район. А сърцето на града се счита големият площад Синтагма(Syntagma Square), наричан още „Площадът на Конституцията”, поради това че сградата на парламента е разположена тук. Това е и мястото на провеждането на различни празнични събития.

Нос Сунио и храмът на Посейдон ще ви стане любимото място в Атина, особено ако го посетите по залез слънце, когато ще ви се разкрие класическият гръцки момент- смесицата на разрушен паметник и несравнимия изглед към морето.

Интересни произведения на гръцкото изкуство може да откриете в музея Бенаки(The Benaki Museum), а музеят на Цикладското изкуство(The Museum of Cycladic Art) събира в себе прекрасна колекция от артефакти. Храмът на Зевс Олимпийски(The Temple of Olympian Zeus) е един незабравим храм, посветен на царя на олимпийските богове.

След дългите културни разходки през деня, за да добавите още малко към новите си знания за тази красива столица, посетете някоя от традиционните таверни. Така със сигурност ще опознаете Атина. Резервирате самолетни билети до Атина поне месец преди пътуването за да спестите пари. Колко по-рано резервирате толкова полета ще бъде по-изгоден.