Бъдещите младоженци с особено внимание избират къде ще премине меденият им месец. За съвременните млади хора, наименованието “младоженски апартамент” в хотелите звучи някак смешно и дори обидно. Повечето младоженци не желаят началото на съвместния им живот да се следи отблизо от всички, като се започне от пиколото на входа, и се стигне до рецепцията, управителя и камериерките. Да не говорим за покровителствения и разнежен маниер, с който всички се отнасят към младите, все едно са пилета в люпилня. Всичкото това нежелано внимание може да се избегне и младоженците да изживеят най-щастливия си меден месец на борда на круизен кораб.
 За романтични круизи Средиземно море е просто идеалната дестинация. Една мечта е на път да се сбъдне, ако младоженецът изненада половинката си с круиз, тръгващ от Венеция. Първо двамата ще могат да се разходят из древния град, преди да стъпят на борда на круизния лайнер. Като се върнат, отново могат да се насладят на красотите на древния град, да се повозят на гондола в топлите, летни вечери. Какво по-романтично за двама влюбени, от това? Круизните маршрути, тръгващи от Венеция са много желани от туристите, но има и много други привлекателни дестинации.
  Въпреки, че Средиземноморските круизи се славят като най-предпочитани от хората, има и много други възможности, които са привлекателни не само с интересен маршрут, но и с атрактивна цена. Такива са повечето речни круизи - по големите европейски реки се организират чудесни пътувания, които за разлика от океанските плавания, не натоварват психически и физически пътуващите. Те са по-спокойни от това, че бреговете са наблизо, а и не хващат морска болест.
 Все пак, няма нищо по-романтично от тиха, лунна вечер на борда на кораба, който се носи по океанските вълни. Някои пътешественици казват, че в далечния изток, звездите в арабските нощи са много по-големи и усещането за нещо мистично витае във въздуха. Дубай, Индия, Малдивите - все места, привличащи с екзотични гледки и незабравими преживявания. Когато човек започне да разглежда оферти за океански круизи, с всяка следваща дестинация избора му става по-труден. Всички райски кътчета на земята са обхванати в круизни маршрути, един от друг по-екзотични и примамливи.
 За влюбените не е важно, да разглеждат исторически забележителности и да купуват сувенири. Те желаят да споделят чувствата си в романтична обстановка, да усещат бриза в косите си и никой да не им пречи да изживеят едни от най-красивите мигове в живота си. След години, когато разглеждат снимките от своя първи круиз заедно, те ще се връщат назад, във времето на най-хубавите мигове в живота си.