Като често пътуващ по бизнес човек доста често съм запитван, какво да търсим в един хотел. Първата ми реакция е: „Контактът” – защо в хотелите винаги струпват мебели и други тежки предмети пред стенните контакти. Но сериозно аз съм много придирчив към хотела, където често се налага да прекарвам седмици, дори месеци, следователно искам да намеря възможно най- добрия хотел.

Това е моят списък за най- важните удобства, които да търсим в един хотел от Благоевград, Банско, Варна, Милано, Рим или Париж:

Легло

Сънят е това, за което сте тук преди всичко. Много хотели постъпват разумно заменяйки старите матраци, с хубави топ матраци. Те също заменят безполезните кувертюри за легло с ватирани одеяла и имат допълнителни възглавници от различен вид ( пяна / пера ), така че може да откриете най – подходящата за вас възглавница.

Ако пътувате със семейството си, търсете хотел, който предлага стаи със спални, вместо двойни легла. Когато пътувам сам, аз предпочитам стая с огромна спалня.

Отопление/ Климатик

Търся климатични системи с отделен климатик, а не система. Мразя да се събуждам в 3 сутринта и да открия , че климатикът се е самоизключил и в стаята е толкова горещо, че може да се опуши бекон.

Плувен басейн

Моите лични рутинни упражнения включват плуване. Това също е добър начин за облекчаване на стреса. Ако те имат хубави хидромасажи (с наистина гореща вода), това също може да помогне за отпускане на уморения пътник. Закрит горещ басейн заема по принцип едно от първите места в моят списък.

Баня

Ако някога сте използвали някои от самоучителите „Учи чужд език”, една от общите фрази на които те ви учат е : „ Бих желал хотелска стая, моля”, някои езици ви учат да казвате : „Бих желал хотелска стая с баня”. Фактът, че трябва да се пита, ме кара да стоя на страна от тези държави. Ако имате достатъчно късмет да разполагате със стая с баня, това е което аз търся: Добро налягане на водата, хавлии, които не са като шкурки, няколко необходимости като сапун и шампоан.

Мини – кухня

Предпочитам да имам хладилник в стаята си , вместо да обикалям хотела в търсене на машина за лед, за да охладя бутилка вода. Микровълнова фурна (по възможност чиста) е също бонус за притопляне на неизядена храна от предишния ден или готова храна в онези вечери, в които не искам да излизам на вън.

Безплатен интернет

Често по-скъпите хотели ви таксуват за интернет достъп, докато по – евтините хотели, дори от една и съща хотелска верига, го предоставят безплатно. Това ме обърква тотално – плащай повече, получавай по малко.

8 неща, които добрият хотел трябва да има...