Град София е интересна туристическа дестинация, тъй като е столица на България и индустриален, бизнес и културен център на страната. Хотелите в София са като цяло модерни, комфортни и се стремят да отговорят на изискванията на клиентите си. Един от тях е 3 звездния hotel Sofia Aris.София като туристическа дестинация е атрактивна, заради съчетанието от климат, места за отдих, богато историческо наследство и развита индустрия.

Климатът в София е умерено континентален и човек може да се наслади напълно и на четирите сезона, които се усещат отчетливо. Зимата в София е сравнително мека, но достатъчно студена, за да натрупа сняг и да създаде коледна и новогодишна атмосфера. И през зимата София, като туристическа дестинация е привлекателна заради близостта си до планината Витоша. Пролетта пък радва със свежестта и усещането за пробуждане. През това време София разцъфтява, изпълвайки се със зеленина. Лятото е горещо и напомня, че е време за почивка. А през есента София се позлатява и все още запазила част топлината на лятото се превръща в град, сякаш създаден за дълги разходки. Това разнообразие от метеорологични условия прави София много привлекателна като туристическа дестинация.

Отсядайки в хотел в София през лятото или през зимата – независимо от сезона, винаги има възможности всеки ден да е забавен, впечатляващ и запомнящ!

София като туристическа дестинация е един от най-старите градове в Европа и е пълен с много исторически и архитектурни паметници. Името на града изразява „божествена мъдрост“ и е знак за почит към светата мъченица София, майка на трите свети мъченици Вяра, Надежда и Любов.

Сред най-популярните паметници в град София саПаметника на Васил Левски, Паметник „Цар Освободител“, Руски паметник. Важни и интересни архитектурни и културни паметници в София са Народен Театър „Иван Вазов“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Националният дворец на културата /НДК/.В София има също и много музеи, съхраняващи символите и достиженията на българската култура през вековете – Национален исторически музей, Национален музей „Земята и хората“, Национален природо научен музей, Национален антропологичен музей.

Посещението на София като туристическа дестинация може да включва и обиколка на популярни за града паркове и места за разходка – Борисовата градина, парка „Заимов“, Западен парк, Южен парк, Докторската градина и други. На тези места човек може цял ден да се отдаде на разпускаща разходка, да си направи пикник, или да се възползва от услугите на заведенията в района.

Витоша също много допринася за реномето на София като туристическа дестинация. Тази планина е много удобно и красиво място за разходка – тя е уникален парк, с който София се гордее . Витоша се нарежда на четвърто място по височина сред българските планини, със своя най-висок връх Черни Връх, издигащ се на 2290 метра. Популярна туристическа цел в планината са каменните реки, наричани морените. Те представляват големи струпвания на заоблени скални блокове, образувани вследствие на течаща вода и изветряване.

За по-активен градски туризъм София предлага разнообразие от кина, театри, клубове, дискотеки модерни концертни зали, ресторанти и хотели. На тези места може да се усети по-пълно духа на града и начина на живот на неговите жители.

Освен на богатството от исторически и културни обекти, градът разчита и на големи инфраструктурни проекти, които да създават удобства за туристите. Така София като туристическа дестинация очаква своето голямо бъдеще – бъдещето на един модерен и интересен европейски град.