Розите са цветя, който всеки ден, дори всеки час се купуват и подаряват на любим човек. Те се разполагат с голямо разнообразие от цветове и различни размери. Можете да избирате измежду бели, червени, жълти, оранжеви и розови. Има и много цветове получите по-изкуствен начин, оцветени в различни цветове – сини или черни. Но има и рози в цвят лавандула, който растат естествено. Белите рози обаче също могат изкуствено да се оцветят, за да изглеждат като истински рози в цвят лавандула. Ако искате да бъдете оригинални и да изненадате приятелката си изпратете й доставка на цветя с лавандулови рози. Те са по-нетрадиционни и със сигурност ще се харесат на вашата половинка.

Идентификация

Розите в цвят лавандула са с еднакъв размер и форма, както всички други рози. Те не се различават по нищо от останалите. Те растат от розови храсти, точно като другите рози, и изискват същото внимание и поддръжка. Този вид рози също има много приятен аромат, който съчетава традиционния аромат на роза с лавандула.

  • История

Въпреки че не е ясно кога точно розите с цвят лавандула са били откри за първи път, някои цветари твърдят, че римляните първи засадили този вид рози в градините си. Римляните са се къпали във вода, в която са били потопени както лавандула, така и рози, а ароматната комбинация между тези две цветя е наистина уникална.  

  • Предназначение

Розите в цвят лавандула се използват за декориране на тържества, сватбени букети и други. От тях също могат да се направят и ароматни венци. В повечето случай живите цветя са за предпочитане пред сухите, поради тази причина лавандуловите рози могат да бъдат засадени и отглеждани в градините сред другите рози. Красотата на лавандуловите рози се откроява най-много, когато са разположени сред бели рози.

  • Значение

Някои изпращат червени рози, за да покажат своята любов към половинките си, други изпращат доставка на букети с жълти рози като символ на тяхното приятелство. Лавандуловите рози могат да означават любов от пръв поглед и признателност, но те също символизират величие и очарование.

  • Отглеждане

Когато лавандуловите рози се отглеждат от семена, може да отнеме известно време преди те да поникнат и още по-дълго, преди да започнат да цъфтят. Покълването им може да отнеме до един месец, като температурата на почвата трябва да бъде между 60-70 градуса. Розите в цвят лавандула се нуждаят от много светлина, за да разцъфтят. Също така трябва да се поливат ежедневно през лятото, но без да се прекалява.