Цветята винаги са имали значение за хората. Дори още пред древността гърците са използвали митовете, за да обяснят възникването на някои цветя. Римляните пък короновали своите герои с лаврови венци, като символ на честта. Днес езика на цветята е много по-богат и популярен сред хората, щом те все повече започват да подбират цветята, който подаряват спрямо тяхното значение. Ако и вие искате да изненадате вашата половинка, поръчайте й цветя от онлайн магазин за доставка на букети Цветен Свят. Това е един бърз и удобен начин да зарадвате вашата любима, дори и когато сте затрупани с работа. Вече нямате право на извинения от сорта на „Имат много работа и не можах да отскоча до цветарския магазин“ или „На път за вкъщи минах покрай магазина за цветя, но не работеше“. Вече можете да поръчвате цветя 24 часа, седем дни в седмицата, без да се налага да губите излишно време обикаляйки магазините. Само с няколко клика на мишката вие можете да поръчате избраните от букети, а освен това можете да се допитате и до консултантите за значението на цветята, които сте избрали.

Астри

Красивите цветя Астер или както са познати в България – богородичка цъфтят през септември. Името им произлиза от гръцката дума, означаваща "звезда", и се предполага, че са били сълзите на гръцката богиня Asterea. Значението на тези цветя е финес, чар и търпение.

Ирис

На ириса е кръстена и гръцката богиня на дъгата, която носи послания от небето на Земята. Поради тази причина ириса е символ на съобщенията.

Лилиите

Лилиите са едни от малкото цветя споменавани в Стария и Новия завет на Библията. В християнската символика, Лилиите символизират чистотата и добродетелта. В китайската практика на Фън Шуй, лилиите представляват изобилие.

Рози

Розите са един от най-популярните цветя, които има много значения. Червените рози разбира се са символ на любовта, розовите рози на приятелството, жълтите рози на радост и веселие, белите рози на чистота, оранжевите рози на очарование, а лавандуловите рози на очарование.

  • Лалета

Лалетата са аналог на розите в някои страни, без Холандия разбира се, тъй като именно лалетата са един от нейните символи. Те също се предлагат в различни нюанси и според тях се променя и значението им като червените лалета спокойно могат да заменят розите, тъй като те също изразяват любовните страсти.

 

Когато не сте сигурни, какво точно означава дадено цвете, по-добре е да се допитате до консултантите от онлайн магазините за доставка на цветя и букети Цветен Свят, защото има много случай, когато, вместо да кажете „Обичам те“ или „Липсваш ми“ с цветя, много хора изпращат изцяло погрешни сигнали, заради погрешно подбрани цветя.