Когато продавате жилище, не допускайте ценообразуването да стане нереалистично. След като ремонтирате дома си и го направите готов за купувача, е дошло времето, да се определи цена за него. Тази стъпка е добре да с еизвърши много внимателно. Започнете чрез проучване и анализ на пазара. Попитайте хората около вас, които имат подобни домове. Проверете онлайн за цените на жилища, които са точно като вашето.

 

Съществува много елементарен начин, с който може да направите дома ви да изглежда по-малък, отколкото е в действителност. Затова започнете с прочистване на всички дрънкулки, които са безразборно разпръснати в къщата. Ако имате допълнителни мебели или използвано оборудване, можете да го преместите към по-слабо заети пространства. Идеята е да се създаде, колкото е възможно повече свободно пространство. Препълнени килери и шкафове, претрупани кухненски мивки и плотове, претъпканите маси и безброй вещи, натрупани или разхвърляни из къщата обрисуват една тромава картина и правят дома трудно продаваем.

Ако зададете твърде висока цена, тогава може да се намали броят на потенциалните купувачи и вашия имот може просто да заседне на пазара в продължение на месеци. Още един недостатък на високото ценообразуване е, че в един момент, имотът ви всъщност може да се продава на цена, която е по-ниска от желаната, просто защото той е бил на пазара за дълго време и никой не го е избрал.

От друга страна, ако зададете цена, която е твърде ниска, може да се разделите с трудно спечеления имот на твърде ниска цена, защото не знаете каква е текущата пазарна цена на този вид къщи. Като цяло, като продавач на собствения си капитал, вие ще получите само това, което ще позволи пазара.

Ако имате късмет и къщата ви е в непосредствена близост до исторически паметник или някакви горещи точки, е много вероятно, да вземете добри пари за имота. И обратното, липсата на такива очевидни неща не биха подпомогнали сключването на една наистина добра сделка.


Източник: https://zid-ko.com/