Органичното търсене е изключително ценен източник на трафик за всеки търговец, електронна търговия, която твърде често се пренебрегва.

От лошото качество на съдържанието за архитектура на сайт, който намалява видимостта, до много онлайн търговци на дребно. Конкуренцията е голяма, а в нея право на грешки няма. За да компрометират способността си да се класират за конкурентни ключови думи, трябва да накараме трафика да идва към нашия уеб сайт и да привлича нови клиенти.

Бихте ли искали да се подобри класирането си за електронна търговия на вашия уебсайт? Вижте повече за услугите на уеб агенция Seolium.

Въпреки, че SEO за електронна търговия може да изглежда по-сложно от SEO за статично, съдържанието на сайт, че е далеч по-малко трудно, отколкото можете да си представите.

По-долу сме предоставили шест прости, но много ефективни стратегии за оптимизиране на търсачки за собствениците на електронната търговия и бизнес. Ако искате да се генерира повече трафик за търсене, продават повече продукти, добавете една, две, или всички шест стратегии за вашите SEO усилия.

От лошото качество на съдържанието за архитектура сайт, който намалява видимостта търсене,

Използвайте висок трафик ключови думи за различните категории продукти. За максимална видимост на търсене ще искате да се структурира вашия магазин около двата вида ключови думи.

Разберете дали имате дублиране на съдържание и го отстранете. Google открива оригиналния източник на съдържанието  преценява на коя позиция да изпрати вашия уеб сайт. За целта уверете се, че вашето съдържание е наистина оригинално. Много сайтове за електронна търговия използват описания и промоционално копие от производители на продукти и дистрибутори, което води до не идентично съдържание, което се появява при стотици различни онлайн търговци на дребно.

Когато целта ви е да се класирате като номер едно за специфични ключови продуктови думи, това дублиране на съдържанието може да е трън на ваша страна.

Работата на дълги опашки ключови думи в съдържанието

Данните показват, че най-добрите 10000 ключови думи в индекса на Google получават по-малко от 20% от всички търсения и трафик. Това означава, че дългата опашка – води до малък обем, по-малко търсене на ключови думи.

Оптимизирайте за къса опашка и ще генерирате много трафик и хиляди продажби всеки месец за своя онлайн бизнес.

Намерете висок трафик, недостатъчно експлоатирани ключови думи

Оптимизиране за възможно най-бързо време

Ако вашият сайт се зарежда бързо, ще бъдат възнаграден с по-висока ранглиста в търсенето; ако тя зарежда бавно, ще бъдат наказвани с по-ниска видимост.

Двойна проверка на оптимизация на страница

Използвайте вторични ключови думи в H1, H2 и H3 тагове, с дълги опашки ключови думи в цялата описанието на продукта, често задавани въпроси и друго съдържание на тялото.

И накрая, не забравяйте вашите изображения и видеоклипове трябва да са оптимизирани ефективно. Използвайте съответните изображение ALT тагове и файлови имена за максимизиране видимостта в Google.

On-страница SEO е особено важно за привличане на трафик от дълги опашки ключови думи за търсене. Тъй като толкова малко търговци електронна търговия поставят усилия в оптимизирането на дълга опашка, голямото съдържание може да бъде всичко необходимо за вашия уеб сайт за електронна търговия, за да се появи върху първата страница на ценни ключови думи.