Добре известно е, че цветовете освен, че влияят върху настроенията ни, имат способността да правят обектите по-големи или по-малки, разбира се, визуално.

Същото се отнася и до дрехите. В настоящия материал ще се спрем върху цветовете и десените при избора на макси дрехи.

Не си мислете, че като се облечете в черно от глава до пети, това ще ви скрие от погледа на околните. Напротив, ставате още по-забележими и със сигурност няма да се чувствате толкова комфортно.

Съчетаването на цветове може да се окажа изключително полезно, когато се касае до макси дрехи. Например, тъмен панталон и светла блуза или цветна рокля и тъмно сако/жилетка.

За лятото може да се спрете на свободен панталон във флорален мотив (не много едри елементи) и бяла туника, но не много дълга.

Дългата дамска пола, в харесван от вас цвят, може отлично да се съчетае с бяла блуза или риза. Това е дреха, която всеки човек трябва да има. Универсална е и независимо от размера, стои чудесно.

Полите е добре да са с дължина до глезена. По-късата ще ви смали оптически, а дългата, влачеща се по земята – също.

Няма забранени цветове, единственото, с което трябва да се съобразите са десените – никакви едри точки или кръгове. Всичко кръгло и обло не е подходящо за макси дрехи.

В никакъв случай не посягайте към каквото и да е райе – вертикално или хоризонтално, първото наистина издължава фигурата, но поставя акцент върху ширината на ханша, а вторите оптически правят тялото още по-широко.

Да обобщим:

Подходящите цветове са всички, които се комбинират умело с останалите части от тоалета.

Ако искате да подчертаете горната част на тялото – изберете светла блуза, туника или сако.

В случай, че харесвате повече долната част на тялото си – наблегнете на свежи и светли тонове при панталоните и полите.

Относно принтовете на платовете – неподходящи са големите точки, кръгове и овали, както и райета, независимо дали хоризонтални и вертикални