Ако ще популяризирате ресурса сам, трябва да знаете за полезни инструменти, които могат да бъдат използвани за тази цел. С помощта на специални инструменти, ще бъде по-лесно да се движите по пътя на SEO оптимизацията. Много от тези важни инструменти се плащат. Вероятно скоро ще видите, че размерът на разходите за месечно плащане на инструменти и услуги е доста сравним с цената на услугите на SEO специалист, така че вземете предвид този важен фактор и адрес, на който да поръчате: http://www.extremeseo.net.

Крещяща жаба - SEO паяк. Това е наистина мощно и ефективно SEO оръжие за технически одит на място. Тя ще ви даде информация за невалидни връзки, заглавия на страници, описания на мета, URL адреси и много други. Въпреки че програмата е платена (149 паунда стерлинги), има възможност да тествате софтуера безплатно. В този режим функционалността на програмата е донякъде съкратена и ще бъде възможно да се сканират само 500 страници от сайта, но това може да е достатъчно за малки ресурси. И пълната цена все още е по-евтина от всички стандартни инструменти за SEO.

Moz.com . Moz е сканиращо уеб приложение, което ви уведомява всяка седмица за проблеми на сайта, които могат да повлияят на ефективността му. Услугата също така следи класацията на всички ключови думи и анализ на връзките. Moz.com е добре проектиран набор от инструменти за SEO. Разбира се, той няма да направи всичко SEO работа за вас, но той ще ви даде напътствия, за да можете да се движите в правилната посока. Moz Pro има 30-дневен безплатен пробен период, така че без никакви разходи можете да направите някои подобрения в сайта.

Google Search Console. Тази безплатна услуга за уеб сайтове и мобилни приложения ви предоставя диагностична информация директно от Google. За начинаещи и професионалисти е еднакво полезно. Чрез идентифициране на потенциални области за подобрение ще можете да контролирате показването на ресурса в резултатите от търсенето с Google.

Ubersuggest . Ubersuggest е мощен инструмент за търсене на ключови думи, който включва много предложения за търсене, които ви помагат да определите по-широк набор от ключови думи, които можете да насочвате.

Google. Често най-добрият източник на информация е самата търсачка. Кои са вашите конкуренти? Къде и как се споменават те? Кой сайт представлява компанията във вашата индустрия е лидер в класацията за търсене? Наистина ли искате да разберете кои сайтове смятат за валидни в сегмента ви? Никой не може да отговори на този въпрос по-добре от самия Google.

Majesti , Ahrefs , Serpstat и др . Първите две услуги извършват анализ на външни връзки. Те ще ви предоставят информация за това, кой се отнася до вашите конкуренти. Serpstat е друго надеждно и бързо обслужване, което ще предостави подробна информация за напредъка на конкурентите и ще помогне за провеждане на качествен анализ на онлайн ресурса. Semrush е платена услуга, която анализира контекстната реклама и показва ключови думи, които сайтът популяризира. Тези услуги eXtremeSEO ще ви помогнат да разберете, в каква посока да проведете кампания за създаване на връзки за вашия сайт.