деи за декорация и украса за корпоративни събития

Как да изберем подходяща декорация и украса за корпоративни събития ? С какво се различава от тази за сватба, рожден ден и друг повод. Корпоративната украса е по-изчистена, но това не означава, че тя липса. По-семпла, по-неангажираща, но с времето и това се променя. Някои фирми предпочитат да акцентират върху определени детайли, например, декорация върху масите, в залата за конференции, в лобито на хотела и др.

Най-важното за вашата украса за корпоративни събития е изборът на тема. В зависимост от нея подбирате украсата. Без значение каква тема ще изберете, задължително трябва да украсите и декорирате банкета, гала вечерята или коледното парти за сезона. Всичко зависи от бюджета, който си поставите. След като го изберете, предприемате действия.

Какво включва стандартна декорация за корпоративни събития? Това е украсата на входа, по масите в залата за конференции, по сцената (ако има такава), в лобито или в друга зала, където участниците/гостите ще се преместват.

Важно е да запомним, че украсата създава усещане и говори за това, че сме се постарали да накараме гостите си да се чувстват по-уютно. Не я пренебрегвайте дори за корпоративни събития.
И така, ето няколко идеи за декорация и украса на корпоративни събития

 

Декорация на масите

1Ако вашето събитие включва отделни маси пред всеки участник или група гости, то тогава със сигурност трябва да се погрижите за украсата им. Как? В зависимост от цветовете в залата, изберете подходящи цветя – те винаги правят добро впечатление. Освен това, може да включите лампи или други светлини, ако в залата е тъмно. Поставете акценти и в ъглите на залата, за да изглежда завършено. Ако корпоративните събития, които организирате, са свързани със семинари, лекции или друго, подгответе материали за писане. И тук може да използвате креативността и въображението си – поставката за материалите може да е интересна, пъстра и да предизвиква усмивка в гостите.

Ако вашето събитие е гала вечеря или фирмена вечеря, то тогава задължително трябва да украсите масата за вечеря. Използвайте контраст между цвета на покривката и декорациите. Може да играете с различен цвят салфетки, формички от тях, свещи, изкуствени или естествени цветя и др. Ако е подходящо, може да включите табелки за всеки гост с имената му. Така ще избегнете ситуация, в която всеки се чуди кое е неговото място.

 

 

 

 

Допълнителна декорация

2Към допълнителната декорация включваме тази извън залата, където ще се случва вашето събитие. Например, в лобито, в двора или градината, ако има такива, на мястото за кафе-паузата и др. Тук включваме всякакви свещници, рекламни материали, текстилни украшения, постери и други, които целят да създадат атмосфера към събитието.

Украсата в залата не е задължителна, но може да включите съвсем семпло няколко неща.

Едното от тях е  декоративни табелки, насочващи към отделните места, ако има такива.Другото е цветя, балони и други украшения. Ако желаете, може да декорирате и гръбчетата на столовете с панделки, сухи цветя или друго.

Каквато и украсата да изберете за вашите корпоративни събития, не забравяйте, че тя трябва да е добре премерена: нито твърде много, нито твърде малко. Нейната функция е да радва гостуващите, и да им създаде усещане за уют и едно приятно изживяване.

Източник: EventPlus