Всички метали могат да бъдат разделени в три категории: черни, цветни и скъпоценни. Първият тип е най-често срещаният и всеки човек редовно се сблъсква с използването на определени продукти и устройства, изработени от черни метали. Често целият фермент се нарича желязо, но това не е съвсем вярно.

Има три вида черни метали:

железен скрап;

отпадъци от неръждаеми метали;

железен скрап.

За почистване на мазета и тавани от всякакви метали, потърсете фирма.

Практически всички продукти, които ни заобикалят, са от тези видове метали: от домакински уреди до автомобили и всички видове метални конструкции. След края на живота или неизправността на оборудването и другите артикули, такива трябва да се изхвърлят на правилните места. Изхвърлянето не трябва да става в сметището. Най-доброто решение е да бъдат рециклирани.

За разлика от повечето домакински отпадъци, металът може да се рециклира. По този начин много фирми се занимават със скрап от обществото и предприятията. След общо почистване на балкона, в килера или гаража, мазета и тавани може да получите хубав бонус под формата на парично възнаграждение. Освен това има фирми, които са готови да предлагат услугите си за събиране и износ на метален скрап, което допълнително спестява време и усилия.

Какво определя цената на черния скрап

Обръщайки се към фирма smetishte.com за приемане на скрап, може да се изправите пред ситуация, при която цената може да варира доста силно. Най-ценен се смята с металния скрап, който с голямо тегло има минимална повърхност. Казано по-просто, металните пръти и заготовки ще бъдат много по-скъпи от листа, тел или чипове.

Също така, когато се вземат скрап и отпадъци от черни метали, количеството ръжда се взема предвид. Пресованите парчета желязо няма да донесат голяма полза, докато добре запазените заготовки, напротив, ще повишат цената. Този фактор кара всеки да се чуди, когато става въпрос за дългосрочно съхранение на метален скрап. Ако не е възможно да се отървете от метала за кратко време и трябва да го оставите за съхранение през зимата, по-добре е да се замислите как да защитите скрапа от ефектите на дъжд и сняг.

В допълнение към тези параметри, правилата за съхранение на железен скрап включват такива фактори като количеството примеси, чистотата, наличието на сплави и дори обема на партидата.

Извънгабаритен скрап

Малките партиди черен скрап могат лесно да бъдат транспортирани с кола, но има случаи, когато е невъзможно да се справите сами. Става дума за големи структури, като навеси, гаражи, контейнери, опори и т.н. В тази ситуация има няколко проблема.

Първо, необходимо е да се реши проблемът с разглобяването и рязането на метала на части с удобен размер. Това ще изисква специално оборудване под формата на кранове, режещи инструменти и специалисти, които ще се справят с тази работа бързо и точно. За транспортирането на метален скрап е необходимо да се натоварят всички отпадъци в моторни превозни средства, които съответстват на размера и теглото на товара.

От smetishte.com могат да предложат добри съвети и съдействие във всякакви ситуации.

В обратния случай, решавайки всички тези въпроси сами, може да срещнете редица проблеми и финансови разходи. Най-простото и печелившо решение е да се свържете със специализирана компания, която приема метали. В този случай получавате всички необходими услуги, които са включени в цената на металния скрап, и не е нужно да плащате нищо допълнително.