Какво е необходимо за укрепване на имунната система е един от най-често задаваните въпроси, когато времето на вън захладнее.

От допълнителни хранителни добавки се нуждае не само детския организъм, но и този на болните възрастни, спортуващите, бременните жени, пушачите и дори здравия организъм.

Ето някои полезни съвети, които могат да спомогнат за укрепване на защитните сили на организма и да направят вашата имунна система по-силна в настоящето.

1. Започнете да използвате пробиотици - пробиотиците са известни като полезни бактерии, които поддържат чревната микрофлора в добро състояние. Те предотвратяват поглъщането на опасни бактерии и токсични вещества. Нещо повече. Използването на пробиотици помага за укрепване имунитет, тъй като червата са един от най-големите органи на имунната система. Фактът, че веднага след раждането на дете в червата се образуват специална клетъчни имунни клетки. Те принадлежат към имунната система и произвежда защитни фактори - имуноглобулин М и А. Ето защо поддържането на здрава чревна флора е толкова важно за образуването на силна имунна система. Ако червата ни не са наред, ние можем да се ограничим използването на кисело мляко. Научете и как да си набавите необходимото количество аминокиселини.

2. Яжте лук и чесън - чесънът и лукът съдържат биологично активни вещества, летливи, които активно се борят срещу вируси и вредни бактерии. Лукът и чесънът имат полезни качества, както самостоятелно, така и използвани в най-различни ястия. За укрепване на имунната система и предпазват от простуда и грип по време на студения сезон. Препоръчва се всеки ден, прием на една скилидка чесън.

3. Вземане на контрастен душ - редуване на топла и студена вода е голяма тренировка за имунната система. Не пропускайте да постоите на открито, да вървите щеш активно по улиците. Изберете подходящи дрехи за времето и се почувствайте по-комфортно. Прегряване и преохлаждане еднакво може да подкопае отбраната на организма. Ако тренирате и добавяте допълнителна физическа активност като някакъв вид спорт, не забравяйте да си набавите необходимите аминокиселини и протеини за организма.

В случай, че имате нужда от допълнителни сили и енергия, то креатин ще помогне в случая.