Ако претърпите неуспех, бъдете сигурни, че на следващата крачка ви чака успех. Не съжалявайте за нищо, защото всеки малък детайл от вашия живот е част от личния ви избор. В интернет има стотици статии, които дават съвети за провокиране на вдъхновението. В следващите редове ще намерите най-добрите от тях, за да ги приложите още днес.

1.На първо място е удоволствието. Открийте това, което наистина ви вълнува и му посветете енергията си. Ако се наслаждавате, всичко ще върви с по-голяма лекота.

2. Вторият ключ е любов. Ако обичате всичко, което правите, то ще се радвате на силна мотивация и нестихващо вдъхновение.

3. Повярвайте си! Слушайте вътрешния си глас и няма да сгрешите. Някои го наричат интуиция, други „гласът на сърцето”. Това е едно пряко приемане на истината, независимо от всички опасения и факти.
4. Кажете си "Аз мога". Това са някои от най-силните думи, които винаги могат да се използват. Когато си го повтаряте достатъчно често, ще изградите мост между себе си и своето вдъхновение.
5. Не слушайте тези, които повтарят „Не мога” или „Не можеш”. Те може би мислят, че не сте в състояние да направите нещо или не ви вярват. Това няма значение. Важното е вие да си повярвате. Когато сте убедени в себе си и в мечтите си, няма нищо невъзможно.
6. Не мислете негативно. Запитайте се, наистина ли искате да слушате лоши новини или оплаквания от хората? Нищо не убива вдъхновението по-бързо, отколкото да сте заобиколен от негативизъм.
7. Приемайте. Един ден ще имате повече вдъхновение и ще се чувствате добре, на следващия ще изпитвате по-малко задоволство. Това е нормално, никой не може да бъде напълно удовлетворен във всяка минута от деня.
8. Ключът е в малките стъпки. Предприемайте действия всеки ден, без значение колко малки са крачките ви. Действието разпалва огньовете на вдъхновението. Уверете се, че ежедневно стимулирате фантазията и творческото си вдъхновение.
Нека животът ви бъде изпълнен с любов, щастие и наслада! Простете и продължете напред! Прошката помага да се съсредоточите върху бъдещето, без да водите безсмислени борби с миналото. Без нея раните никога няма да бъдат излекувани, а мъките- облекчени. Нека всичко, което се е случило в миналото, си остане там. Не затваряйте книгата, просто обърнете страницата. Плачете, ако имате нужда и продължете напред с дързост. Нека сълзите посеят семената на предстоящото щастие.

Ние всички имаме собствен и уникален път, желания и чувства. Когато другите ви упрекват, не им обръщайте внимание. Следвайте желаната от вас посока. Няма по-хубаво от това да бъдете себе си!