Признайте си, кога за последен път измихте дома или дезинфекцирахте дистанционното на телевизора? И това е едно от нещата, които трябва да се правят редовно! Ето списък на още неща в дома, които трябва да почиствате периодично, а преди това погледнете и на кого да разчитате: почистване на апартамент, жилище с фирма.

Дръжките на вратите

Всяко домакинство докосва десетки пъти на ден бравите. Бактериите се размножават из цялата къща. За да предотвратите развитието на инфекция, тези места трябва да бъдат дезинфекцирани. Ако не го направите ще докоснете писалката, след което очите или устата. Всяка седмица дръжката на вратата се измива със сапун и вода. Ако някой вкъщи е болен, избършете всеки елемент, в това число химикалки. За целта може да използвате разтвор на дезинфектант.

Елементите в банята

Всяко докосване на ключа са осветление, кранчетата на чешмата, поставката за тоалетна хартия, капа на гърнето трябва да става с чисти ръце. За целта измивайте ги със сапун и гъба най-малко веднъж седмично. Ако в дома има болен е необходимо това да се прави по-често. Същите правила се прилагат по отношение на бутоните на тоалетна.

Холът

Основното правило е: Не позволявайте на домашния любимец да се храни в хола. Поне веднъж седмично почиствайте с прахосмукачка всяка мека мебел. Използвайте специален накрайник. Ако вашите дивани и столове са с подвижни капаци, сваляйте калъфите и перете веднъж на всеки два или три месеца. Ако мебелите се нуждаят от цялостна подмяна, ето фирма по извозване на стари мебели.

Спалнята

Прах, органични частици, а накрая и червеи са най-честата причина за домашна алергия. Затова дръжте в ред спалнята и спалното бельо. Това помещение е от любимите местообитания за всякакви микроби. Седмичните спалното бельо изпира при максималната температура, а също се прави стриктна хигиена на всички кувертюри, одеяла и калъфки за възглавници.

Според проучването, най-важното място за развъждане на инфекция в хотелските стаи е дистанционното управление. Разбира се, у дома дистанционно се ползва само от членове на семейството, но въпреки това в него могат да живеят вредни микроорганизми. Ако в семейство има настинки, то почистване с дезинфекциране трябва да се прави всеки ден. Ето и контакт с една коректна фирма за ръчно сондиране: EVROSONDA.COM.

Ключове

Тях също докосваме не по-малко от дръжката на вратата. Веднъж седмично, измиването с топла сапунена вода може да предотврати разпространението на бактерии.