Отворили сте офис или сте преместили офис в нова сграда, в която ремонтът току-що е приключил и всичко е блестящо от чистота. Разбира се, сте купили нови мебели, които все още са недокоснати от времето. Малко вероятно е да има такъв ръководител на фирмата, който да има желание да актуализира офис обзавеждането всяка година или две. Обикновено офис мебелите се избират за дълго време, защото никой не се нуждае от допълнителни разходи. Само подходящата поддръжка на офис мебели ще позволи да имате прекрасен изглед в продължение на дълго време и да ви служи възможно най-пълноценно. Потърсете фирма за извозване на стари мебели, когато това се налага.

Ето защо, в процеса на работа е необходимо да се спазват няколко прости правила за грижа по офис обзавеждане:

1. От значение е най-подходящият температура в режим за мебели в офиса не е под + 15 ° C, а относителната влажност в помещението трябва да бъде около 65%. Неспазването на тази температура може да доведе до бързо застаряване на мебелите. Освен това мебелите, които са в непосредствена близост до радиатори или са изложени на директна слънчева светлина, могат да бъдат деформиране. Тогава е възможно стратифициране на материала, разрушаване на закрепващата структура и др.

2. Кожените мебели трябва периодично да се почистват с мека гъба, първо навлажнена със сапунена вода и след това с чиста вода, след което да се избърсват с мека кърпа, която абсорбира влагата. Петната по кожени мебели трябва да се елиминирани незабавно, тъй като в бъдеще този процес ще бъде по-дълъг. Как да премахнете това или онова замърсяване, което можете да видите в полезна статия, тъй като е необходимо да се грижите за кожените мебели. Също така е необходимо да изтриете чистата повърхност на мебелите от кожата два пъти годишно със специално средство за обзавеждане.

3. Ако сред офис мебели има елементи, които имат покритие плат (столове, дивани, табуретки, фотьойли и т.н.), а след това най-доброто решение за почистване, мебелите ще се съхранят в правилната форма. Ако все пак сте решили да чистите, седалките и гърбовете трябва да се почистват веднъж месечно с гъба, напоена с разтвор и препарат. Ако има петна, те могат да бъдат елиминирани с помощта на средства за премахване на петна, които могат да бъдат закупени от всеки магазин. Въпреки това, трябва да се помни, че за определен тип тъкан е необходимо да изберете лекарството, което ви подхожда.

4. Монтажът на метални и никелирани мебели трябва да се почиства с детергент, който не съдържа абразивни частици. След почистване изсушете всички части на мебелите.

5. Грижата за мебели от дърво и стъкло включва използването на специални инструменти. Тези средства трябва да имат в състава си восъци, полиращи средства и т.н., които ще предпазят мебелите от негативното въздействие на различни външни фактори.

6. Също така редовното химическо чистене на мека мебел и килим ще позволи тези елементи от интериора да запазят прекрасния си вид и да служат за дълъг период от време.

Не забравяйте, че повечето от модерните офис мебели трябва да се почистват само със специализирани средства. Ето защо, грижата за офис обзавеждане трябва да бъде правилна и редовна. Научете за почистване на апартаменти и дезинфекция: http://www.kostovi.bg/pochistvane-apartament-dezifekciya.