Учените са изчислили, че една жена навива километра около печка всеки ден, и в продължение на 25 години, създава планината от ястия. Измитите от нея съдове, надвишават петстотин метра. И въпреки че нито една домакиня не се стреми да завладее такива „олимпийски” върхове, си струва да се опитаме да организираме пространството в кухнята по максимално добър начин, за нейно удобство.

Тези насоки са ни предоставени с любезното съдействие на чистачи.com. Повече за тях може да научите на официалната страница на сайта им.

За да се намали пробега на територията на кухнята ще помогне успешното планиране. Това може да стартирате, както и да се обадите, за да поръчате почистване и извозване на отпадъци в София.

Има няколко възможности за оптимизиране на пространството в кухнята. Например, линейни, когато кухненските мебели отнемат само една стена. Тази опция е подходяща за стаи със скромни размери или в случаите, когато кухнята е, напротив, твърде голяма и искате да я разделите на зони, едната от които ще бъде запазена изключително за готвене.

Двулинейният тип мебели е подходящ за удължени кухни. Необходимо да се вземат предвид някои нюанси, например: уверете се, че вратите на шкафчетата, разположени на противоположните стени, могат да се отварят едновременно. В допълнение, с тази възможност за планиране, експертите препоръчват поставянето на мивката и печката по една линия - това оптимизира работата на домакинята.

Ъглова кухня - универсална опция за почти всяка стая, независимо от размер. Единственото правило, което трябва да се следва с такъв план е този за самото разположение на мивка, печка и хладилник. Такива трябва да са на разстояние едно от друго.

Много удобен начин за планиране е U-образна кухня. Тя се вписва само в големи стаи. Но домакините получават максимална свобода в действията си. Те буквално имат чекмеджета и шкафове с кухненски прибори и храната е до ръцете им.

Друг вид планиране е изобретен от опитни дизайнери. Това е полуостровната кухня. Тя включва освобождаване на една работна повърхност, която отделя кухнята от трапезарията и се използва като бар или маса за сервиране

И накрая, последният вариант е кухня с остров. Подходящ е само за големи стаи. Като остров може да бъде маса с мивка и печка или маса за хранене. Това оформление изглежда много стилно и дава възможност за експериментиране с аксесоари за кухнята.

Всички тези възможности за планиране са възможни с качествени мебели. Преди да въведете красотата и във вашия дом, обаче не пропускайте да се обадите на екипите Чистачи, за да изхвърлите всичко старо.