можете да намерите милиони безспорни аргументи двете поддръжници изключително оригинални и най-ревностните от враговете му в обширната територия на Интернет. Протектори оригинален убедени, че постигнатите първоначално заложените параметри от производителя на превозното средство, и съответно - надеждност, издръжливост и функционалност може да бъде осигурена само чрез изпускателната тръба или замяна на повредения елемент по абсолютно същия "семейството". И това е трудно да се спори.

Въпреки това, опонентите използват само оригинални резервни части също имат редица аргументи, главен сред тях - високата цена, значителна част от които е именно принадлежност към марката автомобил. И много хора просто не са готови, а понякога и не са в състояние да плати такава висока цена, още повече, че съвременните пазар авто части предлага най-широк алтернатива под формата на аналози заместител.

В действителност, не е толкова просто, и истината е известно, той е някъде по средата. В тази статия ще се опитаме да дадем ясен и разбираем определение на оригинални и неоригинални резервни части, както и се опитват да прекарват колкото е възможно по-пълен и безпристрастен анализ на предимствата и недостатъците на използването на тези части в превозно средство, което в крайна сметка помага да направите правилния избор.

Резервни части - това е части и компоненти, които са идентични с части и възли, доставени във фабриката за поточна линия. Такива части задължително да имат чисто име и уникален номер на производителя на автомобила.