Всяка домакиня се стреми да запази реда в дома за дълго време. С годините обаче всички трупаме излишни неща, непотребни предмети и вещи, стари мебели, износени дрехи. Повечето от тях заминават в помещения, които са най-полезни за склад – мазета, килери и тавански. Но и те страдат от задръстване в даден етап.

Ето, как да организирате килера:

Папка за документи

Купете си папка и поставете важните документи от преписките в нея. Изхвърлете старите сметки и касови бележки, които са на повече от година. Ръководствата за техниката могат да бъдат свързани директно към нея - лента на обратната страна.

Помислете за собствена система

Мислете за принципа, че ще поставяте елементите в килера с дрехи. Отделно от това, че е необходимо да се премахна неща, които не отговарят на сезон, дрехи и аксесоари, също трябва по някакъв начин да се съхранят. Например, поставена върху долния рафт - поли, панталони, дънки, по-горе – якета и пуловери. Или разположете дрехи по цвят. Някои от тях са достатъчно комфортни. Например: изхвърляне на стари дрехи от апартамент София.

Широко приложение на закачалките

Закачалките не са подходящи само за панталони и рокли, но и за съхраняване на десетина шала, вратовръзки или фишута. Обърнете внимание на специалните рафтове за обувки и колани.

Опаковки и моливи в държачи за козметика

Училищните моливници с отделения са не само красив, но и удобен начин за съхранение на козметика. Важно е, да не забравите да се организират на всеки три месеца, за да не се претрупва пространството. Всичката козметика с изтекъл срок изхвърляйте. Тя не само може да навреди на здравето и кожата, но и заема ценно място.

Папки за хартия в кухнята

Тави за хартия могат да служат за вертикална подредба на офиса. Те ще бъдат полезни не само за списания и документи, но също така и за опаковки, фолио, пакетите с подправки и други неща, които не се вписват в кутии.

В реда на нещата – процедурата по организиране на килера не е сложна, просто трябва да се обмисли! Отделете малко време, за да подреди нещата в килера, а животът ще бъде по-приятен. И може би, в гардероба ще се намерите поне един прекрасна рокля, която отново да е на мода.