Често хората се питат какво да правят в апартамент, след като е имало починалия. Отговорът е, че трябва да предприемем няколко мерки, за да го изчистите. И не само на физическия план, но и на умствено ниво, т.е. да се очисти енергийното пространство.

За целта проверете за професионални услуги. С тях лесно можете да получите адекватна помощ и професионална компетенция по почистване и дезинфекциране от фирма Бургас, както и качествени препарати и оборудване, с които да бъдат извършени всички занимания.

От значение за фирмата по почистване след смърт е да знае при какви обстоятелства си е отишло лицето. Дали смъртта е настъпила в жилището или е бил последен в болница. Също така има значение дали човекът е бил болен, от какво, колко дълго е престоял без надзор в жилището и пр.

Ако покойното лице е починало в болницата, но е било болно от дълго време у дома, то много вероятно е цялата негативна аура да е попълнила цялото пространство. Въздухът се абсорбира в подовете и стените, мебели, диван, столове, вещи и предмети, дори такива да не са били във физически контакт с него. Но има ситуации, дори и по-стръмни, когато покойният лежи в една стая за известно време и никой не знае за това.

Има случай, когато лицето е било убито или е умряло от сърдечен удар, не е имало роднини или близки, които да се поинтересуват от него. Тогава въпросът не е толкова много за болезнената енергия, а каква част от гнил мирис на разлагащи органи витае в помещенията.

Миризмата може да проникне, чрез въздуха в пода, в дивана и навсякъде. Едва след като стана ясно, картина на трагедията, апартаментът трябва да бъде дезинфекциран след починалия. Тогава неизбежни са услугите за почистване и дезинфекциране от фирма Бургас.

Етапи на почистване

Ще живеете ли в апартамент или ще го продадете, определено трябва да направите основен ремонт в него. Ако е необходимо, демонтирайте подовете, премахнете тапетите, балатум и килима, извършете пълна дезинфекция. Желателно е да се изхвърлят мебели и дървените по-меки кресла, фотьойли, табуретки. Вярно е, че не може да има едно недвусмислено решение, мебелите също могат да бъдат различни. Ако това е скъпа елегантна колекция, жалко е да я изхвърлите и можете да опитате да я почистите. Но без подходяща подготовка, малко вероятно да се получите качествено и миризмата ще остане, предизвиквайки напълно отхвърляне. Ако микроорганизмите останат във въздуха. И тогава здравословните проблеми ще започнат.

Почистване и химическо чистене

Не си струва риска! С професионална услуга, ще получите всички отговорности за цялостно дезинфекция на помещенията, а това от своя страна ще доведе до подходящо жилищно настаняване. Лично не е нужно да се занимавате с отстраняването на неща и мебели. Почистването на помещения, включително стени, подове, мебели ще стане от екип специалисти на първо място ще разкрият основния източник на миризми и ще се погрижат за елиминирането й. Те ще почистват не само стаята и извадят старите мебели, където починалият е бил в пряк контакт, но и ще премахнат подовата настилка и да почистват стените и тавана. Те ще се погрижат за всички неща и предмети по отношение на тяхното изхвърляне или почистване.

Експерти ще извършват висококачествено почистване на предмети, устойчиви на химични агенти, напълно дезинфекциране на водопроводни, плочки, стъкла. За почистване се използват специални химикали и инструменти. Отпадъците, които съдържат вредна бактериална среда, ще се събират в торби и ще се транспортират.

В идеалния случай, след смъртта, апартаментът трябва да остане чист и празен, без капчица следа от мръсотия и трагични събития.

Захранване

Сега, за да живеете и да спите спокойно е препоръчително да поръчате професионално дезинфекциране на пространството. Това също се прави по различни начини. Първият е с освещаване на дома от светец, а вторият с почистване и дезинфекциране от фирма Бургас.