еврофутбол прогнози

Футболът беше и остава отборна игра, въпреки значимата роля на човека в историята на спорта.

За да може екипът да се изрази най-добре и да предотврати победа на противниковия отбор, треньорът използва играчите, според определена конструкция или схема.

С еврофутбол прогнози може да планирате всеки свои залог, а преди това нека надникнем малко в предисторията.

Триъгълна геополитика на футболно игрище

Историята на футбола знае много конструкции - пробив, успех и т.н. Следващите 4 вида са важни забележителности.

Футболна схема под формата на мрежова графика за 4 отбора от различни епохи.

В началото на 50-те години унгарският национален отбор е смятан за един от най-силните отбори в света и непобедим от няколко години. От 1949 до 1959 г. те са имали само едно, но фаталното поражение на 50 футболни мача. Треньорът на националния отбор Густав Шебеш изоставя типичната схема W-M 3-2-2-3 в полза на по-гъвкава система за позициониране на играчи с мобилни диспечери в центъра. Всъщност, Нандор Хидегкути стана първият централен фронт в света.

В приятелски мач с Англия през 1953 г. домакините напълно усещат шоковия ефект от действията на централния нападател. Нандор Хидегкути се движеше вертикално без ограничения, използвайки добре развити линии на комуникация с останалите играчи на терена.

Историческият мач завършва с победа на унгарците с резултат от 6: 3. За съжаление този отбор не успял да спечели титлата на световното първенство през 1954 г., като губи във финалния мач на националния отбор на Западна Германия с резултат 2:3.

Италианският клуб Интер през 60-те години успял да спечели редица важни победи, не на последно място благодарение на футболната схема с акцент върху упоритата защита, известна като Catenaccio. Италианският философ, марксист и професор в университета в Падуа Антонио Негри, сравняваха това с класова война. Междинното поле е тясно свързано със защитата, либеро почиства недостатъците на защитата. Това споразумение допринася за бърза контраатака с перспективата за гол.

Английският отбор "Ливърпул" е оценен преди 40 години Евклидовата планемерност, насищайки пространството на футболно игрище с триъгълници с прави ъгъл, ориентирани към остър ъгъл. Тази тактическа конструкция, съчетана със стила на преминаване, позволи на играчите да бъдат ефективни и взаимозаменяеми на терена. Гъвкавостта обаче не е сила на подобна схема, а времето показва, че има по-добър начин за улавяне на територия с помощта на тригонометрия.

Изграждането на "Барселона" 2010-11 и разделяне на контролни зони.

Испанската и каталонската "Барселона" от 2010-11 г. довежда до съвършенство техниката на триъгълното разделение на територията. Ксави и Иниеста се намират в краищата на тъп триъгълник, докато Лайонел Меси е в центъра. Триъгълната конструкция на Барселона е най-елегантната от математическа гледна точка. Всеки от играчите имат еднакво добри позиции за трансфера, в която и да е посока. Възможностите за преминаване са еднакво разпределени между играчите на отбора.

Например, централно полувреме. Това е насочва трансфера: диагонално от всички страни и отдясно назад. Играчите играят свободно контролер и с темпо. Всичко се свежда до три-модела, вземане на топката и удар.

Има пряка връзка между зоните за контрол на футболното игрище и схемата на трансфери. Едната, от които следва математически от другата. Симетричните линии на силата на триъгълния са модел създаващ симетрични зони за контрол над пространството. Разположението и предаването въз основа на тъп ъгли дава контрол над територията. По същия начин, играчите си предоставят различни варианти за трансфери.

Формулата за успеха на Барселона се състои в симетрията на преносните линии и разделянето на контролните зони. Цялата точка на този стил е в бърза поредица от зъбни колела, които понижават краката и объркват защитата на противника.

Целта на Лайонел Меси, след каскада от предавания с Ксави и Педро е илюстрация на това, което е казано по възможно най-добрия начин. Защитниците погрешно се озовават на границите на контролните зони и се втурват безпомощно напред и назад, докато Барселона залови и разшири територията близо до самата порта на Панатинайкос.

Всички тези схеми показват как мрежовите структури на екипа оказват влияние върху изпълнението на играта. За това как играчите изиграват възможностите си и за футболни прогнози може да се информирате по всяко време. Такова прогресивното оформление на играчите е ключ към дългосрочния успех на отбора и съответно гарантирани печалби на залагащите.