Демонтажът и събирането на отпадъци са два процеса, които са неразделни един от друг. Демонтажът може да се извърши по много начини, в зависимост от вида и структурата, сложността, размера и други фактори. Има ръчно демонтиране, полу-механизирано, напълно механизирано. А също и експлозивни, хидравлични, термични начини.

От тук може да поръчате и почистване на мазета и тавани.

По-рано, за да се разглоби сграда без множество усилия се унищожиха стената на сградата с ядро, окачено от кран. Но този метод е подходящ само за унищожаване на остарели и нестабилни структури. За демонтирате сградата и да продължите с използването на фрагменти за новото строителство се използва комбинирано разглобяване, включително и горните методи. Сложният вид демонтаж на сградата е ръчен, той се използва, когато обемът на работа не е голям, или в случаите, когато не може да бъде избегнат.

При реконструкцията на сградата се създава план за демонтаж, който отчита последователността на работа и методите. Това позволява да разпределите демонтажа на сградата в строителната площадка, която е отговорна за унищожаването и демонтирането на сградата за рециклиране.

Разглобяването не е пълно без събиране на боклука. Дори ако за повторна употреба са необходими фрагменти от сграда, все още остават купчини отломки. Те трябва да бъдат извадени от строителната площадка, защото пречат на по-нататъшната работа и замърсяват околната среда, което ще наложи глоба за неспазване на санитарните норми. Затова всеки уважаващ себе си собственик на строителната площадка ще се съгласи предварително с организацията за демонтаж и с фирмата, която извежда строителните отпадъци до регламентирани за целта сметища.

Демонтажът и отстраняването на отпадъци, произведени самостоятелно, трябва да научите всички плюсове и минуси на такива процеси. Предимството е, че няма да се наложи да плащате нищо. На пръв поглед това е идеално. Но дори и да имате необходимото оборудване, но нямате опит в тази област, тогава няма да може да извършвате такава работа качествено. Не забравяйте да прекарате допълнително време, за което професионалист би имал много повече време. Друго нещо, което трябва да имате предвид е: работата по разрушаване. Тя е опасна, ако не сте подготвени за това. Така че има само един плюс - няма нужда да плащате.

Друг вариант е да се обърнете към няколко фирми, единият от които разглобява, а другият изхвърля боклука. Те ще направят всичко професионално, трябва да платите за тази работа. За качествена работа и трябва да плащате добри пари. Но ето още един нюанс: трябва да координирате действията на двете фирми. За да работят хармонично. Това са допълнителни трудности, които не всеки обича да решава.

Има още един вариант, който е за предпочитане пред останалите. Той се състои в наемането на мултидисциплинарна компания, която разглобява и премахва боклука. Произвежда сложни действия, при които несъгласуваното действие е невъзможно. Екипите на kamion.bg бързо и ефективно ще демонтират сградата, след което внимателно опакова и транспортират получените строителни отпадъци до местата за изхвърляне. От фирма Камион.БГ имат разрешителни и лицензи; освен тях, компанията има опит в този труден бизнес и флота от специално оборудване, професионален персонал.

Те ще се ангажират в необходимото оборудване за работа.

За да поръчате премахването и отстраняването на боклука, просто се обадете по телефона 088 700 4000. Мениджърът, който получава обаждания, ще избере подходящата опция за вас и времето, когато трябва да бъде извършена тази работа. Те намират решение на всеки проблем и знаят как да работят във всеки етап на ПТП-то.