Не случайно хората казват, че едно преместване или ремонт е равно на три пожара. Всеки, който някога е сменял домовете си, знае колко труден може да бъде този процес. Суета, вълнение, постоянен стрес са верните спътници на този труден въпрос.

Как можем да се оправим в този хаос и да имаме време да подготвим всичко необходимо, без да изпадаме в истерия в последния момент? Използвайте нашите съвети с ХАМАЛ.БГ. Те ще ви помогнат да организирате всичко правилно. Те ще са ви полезни и при голямото почистване на мазета и тавани в София.

Отървете се от боклука

Първото нещо, което трябва да направите е да изхвърлите всички остарели неща. Повярвайте ми, просто няма да имате време да бързате с чанти до най-близкия контейнер на ден. Стари дрехи, счупени нощни шкафчета, повредени ел. уреди – всичко това е едно голямо, допълнително натоварване.

Направете одит - дори добрите неща не винаги са необходими в нова къща. Продайте ги или ги дайте за благотворителност.

Много често, променяйки мястото си на пребиваване, хората забравят някои неща, а други просто оставят на новите собственици. Независимо, от коя страна се явявате, дали сте нов собственик на жилище или продавача, отървете се от излишните вещи и стари мебели.

Намерете транспортна кампания

След като вземе решение за датата, намерете транспортната кампания и поръчайте извозване на всичко излишно от апартамента. Уверете се, че сте договорили условията за товарене и разтоварване. Потърсете фирмата с хамали. Този вариант ще е малко по-скъп, но това ще помогне да запазите силата си. Екипите ще бъдат необходими за подреждането на новото жилище.

Запаси, кутии и опаковки

Една седмица, преди определената дата може да започнете да опаковате нещата. Не трябва да отлагате този процес до по-късно - имате достатъчно други притеснения. Ограничете се до среден размер.

Не забравяйте да осигурите достатъчно кашони. Тогава не е нужно да прекарвате времето си, за да се определи кухненски прибори или сувенири да изхвърляте и кои да задържите. Отличен метод да се ориентирате по-лесно е като поставите сериен номер върху страничната или горната част на опаковката и в бележника да се отбележи какво се съхранява в кутията с този номер. Освен това тези етикети гарантират безопасността на нещата - веднага ще забележите какъв номер липсва.

Не пазарувайте

Не трябва да купувате голям брой нови продукти преди самия ремонт или местене. Така ще спестите време за почистване на важните неща, които са струпани с години.

Разглобете мебелите

В деня преди ремонта или преместването, няма да имате време да демонтирате масивните шкафове. Това трябва да се направи предварително. Разбира се, ако не сте поръчали отделна услуга за разглобяване на мебелите. Внимателно опаковайте всички части и аксесоари в малки кутии и напишете на бележки към какви мебели принадлежат. Същото се отнася и за кабелите от компютъра, лаптопа и други приспособления.

Документи!

Пакетирайте документите си с голямо внимание - паспорти, сертификати, застрахователни полици и други важни документи. Не трябва да ги поставяте в кутията - може да се загубите в объркването и ще прекарате повече от един месец, за да възстановите загубените документи. По-добре съхранявайте документите, така че да са винаги под ръка.

Хамали за почистване на мазета и тавани в София може да наемете и на този адрес: https://xn--80aa7ac7b.bg/почистване-на-мазета-и-тавани-в-софия.

Успех на всички в това начинание!