Без значение колко модерен и технически оборудван може да е вашият апартамент, значителната продължителност на деня ни подтиква да вечерното време да прекарваме в кухнята. В допълнение към основната си функция, кухнята ни служи като трапезария, хол, а понякога и като стая за гости. За да стане наистина уютна, не е достатъчно само да залепите тапета, да измиете прозореца и да окачи тюла. Нека се опитаме да разберем какво съставлява хармонията на кухненското пространство.

 

С екипите на чистота.com може да създадете истинска приказка в своя дом.

Допълването на интериора с декоративни елементи играе важна роля в кухнята на всяка домакиня. То обаче не трябва да забравя за възможностите на космоса. Например, ако може да се похвалите с кухня с площ 10-11 квадратни метра, може лесно да допълнете интериора със стилни текстилни дреболии: ленени или памучни покривки, малки възглавници от гоблен или твърда ленена тъкан върху дивана, домашни килими или дори многоцветни кърпи за ръце, подредени на рафтовете.

Ако не може да намерите най-добрия начин да направите кухнята уютна, тази опция може безопасно да бъде отхвърлена. В случай, че кухненският бокс във вашия апартамент едва достига 4 квадратни метра, без значение колко добре работи вентилационната система, текстилът в малки помещения не може да бъде избегнат и рано или късно всичките усилия ще се окажат напразни. В този случай най-удобният и правилен вариант ще бъдат малки части, които лесно могат да се измият при всякакви обстоятелства: декоративни буркани пълни с цветни кисели зеленчуци, сушени билки или зърнени храни. Те ще добавят ярки цветове и ще създадат настроение. В никакъв случай не прекалявайте: стадата позлатени керамични слонове, ангели или изкуствени цветя на всеки от свободните рафтове ще имат точно обратния ефект!

Ако преди всичко това се нуждаете от цялостно почистване с извозване на стари мебели в София област, то това е мястото да го направите.