Когато подреждате кухня, най-често възникват проблеми с планираните недостатъци и недостатъчното пространство. Правилно подбраните кухненски мебели, обаче могат да решат, дори и най-сложните задачи. С помощта на хамал.bg може да разчистите от всичко старо, в т. ч. стари мебели, неработещи уреди и битовия.

 

Планиране на кухнята няма да е трудно, особено със съвременните производители. Такива предлагат богат избор от модели, сред които всеки ще намери подходящ вариант. Можете да купите кухни на едро и дребно на висока цена и бюджетни разходи. Най-важното е да разберете ясно как точно трябва да изглежда вашата кухня.

Предвидете и Цени за извозване на стари мебели с включена такса смет.

За да започнете планирането на нова кухня, ново кухненско оборудване и уреди е важно да направете списък. Последният трябва да включва всички кухненски прибори. На следващо място, обърнете внимание на вентилация, тръби, контакти, гъвкави връзки и маркучи и т.н. Съставете подробен план на помещението и не се колебайте да проверите в няколко магазина.

Доминиращата особеност на огромното мнозинство кухненски комплекти са високите килери, в които домакините съхраняват инвентара си (гъби, четки, празни кутии и други дреболии). Там може също да поставите вградена фурна и скара. Тези шкафове ще се използват възможно най-ефективно, ако са инсталирани „в покрайнините“ на кухненския комплект.

Основата на работното пространство на кухнята са, т. нар. подови шкафове. От тях ще зависи, колко много ще се помести от цялата кухня. Всеки елемент от кухненския интериор ще стане достъпен, ако комплектът включва голям брой чекмеджета.

Висящите шкафове трябва да бъдат разположени на не по-малко от 450 мм от работната повърхност. Такова разстояние е необходимо за свободното местоположение на всички електрически уреди, използвани в кухнята. Стандартните шкафове имат височина от 600 мм, но могат да се намерят и по-високи опции или такива да се поръчат допълнително.

Разстоянието между висящите шкафове и плота се нарича престилка. Нейният завършек трябва да е в хармония с работната повърхност по текстура и цвят. Основната цел на престилката обаче е да предпази стената от замърсяване. Освен това, с помощта на престилка, домакинята има възможност да „разтовари” работната повърхност от прекомерно затрупване.

Проверете във фирма за всички разходи, относно изваждането на старите принадлежности. Във всички цени са включени транспорт, хамали и такси смет за територията на гр. София.

Например, микровълнова фурна, шкафове, старата кухненска маса със столове, печка, кухненска мивка, хладилник и пр. могат да бъдат натоварени на един камион и съответно отведено до депо. Всичко това е работа на хамалски екип, докато вие планирате обзавеждането на нова кухня.