Ако не сте от почитателите на седмичното чистене, то много вероятно е в дома ви да царува хаос, за да се справите по-лесно с хигиенизирането и намирането на неща, от време на време, предлагаме ви тези топ мързеливи съвети, в почистване на дома.

 

  1. Организация на времето

Време за миене на съдове.

Използвайте добре времето. Например, измийте няколко чинии от мивката, докато затопляте обяда си, още няколко, в очакване на компютъра да се рестартира. Така времето за изчакване ще отлети бързо и съдовете ще бъдат измити.

  1. Чисти съдове

Мразите миенето на чинии? Покрийте съдовете за хляб, преди да поставите месото и гарнитурата. Когато се занимавате с основното ястие, може да ядете лаваш и просто да изплакнете чинията с вода. Този лайф лайт е идеален за ергени и много заети хора, които винаги вечерят в движение.

  1. Почистване на банята

Пет минути почистване в банята са достатъчни, за да имате чистота и ред в това помещение. За целта

Смесете равни части оцет и препарат за миене на съдове в бутилка със спрей. Поставете получения продукт на видно място в банята. И сега имате време за миене на косата, нанасяне на маска, върху косата и пет до десет минути време, да използвайте за измиване на вана или душ с чудодейно средство, което сте подготвили предварително. Мийте зъбите си, в същото време измийте мивката всички с един и същ инструмент. Използвайки тези съвети, в процеса на лична грижа с почистването и значително спестявате време.

  1. Самотен чорап

Почистване на щори.

Висящи чисти дрехи, отново намерихте чифт самотни чорапи? Това е знак, че е време да избършете щорите в кухнята. Сложете мокрия чорап на ръката си и избършете всеки бар, след което хвърлете чорапите в кошчето.

  1. Борбата с праха

Ефективно почистване на прах.

Друг чифт чорапи, с които се натърква. Не ги изхвърляйте, а ги използвайте за отстраняване на прах. Просто навлажнете чорапите с малко вода и добавен омекотител за тъкани, сложете ръцете си и избършете первазите, шкафовете и масите. Омекотителят за тъкани ще отблъсне прах за известно време, а чорапите могат да бъдат изхвърлени веднага след почистването.

Съветите са ни предоставени с любезното съдействие на bulkom.com.