Покачете стойността на своя имот с тези прости опции.

Разширението на нашите домове, градини, предоставя прекрасно спокойно пространство, където можем да се отпуснем, прегърнем природата и да научим нови практически умения. Но колко внимание отделяме на градините си, когато става дума за това да ги направим привлекателни за потенциалните купувачи?

 

Според проучване, добре поддържаните градини могат да помогнат за увеличаване стойността на имот с 2 000 над посочената цена. Нещо, което много ловци на къщи имат в предвид в списъка си. Щом и вие един път вземете градината си под внимание, лесно може да походите с любов.

За да ви помогнем бързо да продадете дома си, ние говорим с експертите почистване на двор с Братан Хамалски. От тях ще разберем какви промени в градината трябва да направите.

  1. Изберете сграда на открито

Допълнителни сгради на открито, като каюти, летни къщи, оранжерии, перголи, работилници и основи за навеси, могат да увеличат блестящо стойността на вашия дом. Да, скъпо е, но те обещават да добавят допълнително измерение към вашата градина, като същевременно осигуряват жизненоважно пространство за съхранение на градината. Независимо, дали става дума за мотоциклети, детски играчки или мебели, наличието на допълнителна сграда е предпочитано от много почитатели на къщи.

  1. Подарете на градината си лифтинг

Търсите начини да подобрите стойността на вашия имот, без да нарушавате същността? Ще се зарадвате да знаете, че един от лесните начини да направите това е просто като придадете на градината си лифтинг. Не е нужно да създавате изглед като този на най-добрата пейзажна живопис: експертите обясняват, че най-простите неща ще са най-простите.

„Почистете, подредете постелята, премахнете мъртвите растения, издърпайте плевели, боядисайте всякакви огради, поправете и подхранете тревата или дори добавете малко цвят с някои нови растения или свеж слой боя за оградата“.

Дори ако искате да продадете дома си, през по-студените месеци, важно е да се грижите за външното пространство.

  1. Добавете ключова точка за продажба

За мнозина добре поддържаната градина ще е цялостният решаващ фактор, когато става въпрос за избора. Когато проектирате или променяте вашето пространство, помислете за добавяне на ключова точка за продажба. Такава, която в крайна сметка ще увеличи стойността на вашия дом. Независимо, дали това е, чрез добавяне на лятна къща или чрез изграждане на прекрасно пространство за вътрешен двор, създаването на ключова фокусна точка на открито е свързано с мисълта и времето, преминали в проектирането на пространството.

„Наличието на вътрешен двор във вашата градина може да свърши чудеса, да повиши стойността на имота и да насърчи потенциалните купувачи да изберат къщата ви“. Това ще отвори пространството, ще изглежда, че имате две зони, което ще изглежда като по-голяма градина."

  1. Голяма градина с фонтан

От фонтани до езера, потоци, каскади и водопади. Цялата водна функция във вашата градина не само създава спокойно убежище, но също така може да подобри и качеството на въздух.

„Водната функция може да преобразува цялата градината. Препоръчва се да се използва сравнително просто, но по начин, че да остави впечатление.

Източник: hamalski.com.