Ежедневието е пълно с изненади, често не и от най-приятните. Проблем с неприятности. Стресът се натрупва се и с течение на времето, ако не се направи нищо, може да причини по-сериозни проблеми.

 

Има много начини за справяне със стреса. За вас събрахме 7 от най-простите методи, които може да използвате у дома или на работа. Ефективността на всеки се потвърждава от изследванията и в комбинация, те работят още по-добре.

Как да облекчим стреса и стреса

Правилното дишане е в основата на медитацията. Но не е необходимо да се изучава този сложен процес на самопознанието. Просто поемете дълбоко въздух и издишайте. Повторете процедурата няколко пъти, като същевременно се опитвате да помислите за нещо хубаво. Правилното дишане ще помогне за нормализиране на кръвното налягане и намаляване на стреса.

Смейте се повече. Гледайте забавни видеоклипове и филми, слушайте шеги от служители и обръщайте внимание на забавни събития от живота. Не сдържайте смеха, защото това е чудесен начин да се справите със стреса. И казват, че смехът удължава живота.

Списък със задачи

Често нямаме достатъчно време за важни въпроси. Това ни изнервя, което е още по-смущаващо. Създайте списък със задачи и ги категоризирайте. Това ще ви даде възможност да изхвърлите всички ненужни и да се съсредоточите, върху основното. Ясният план ще ви помогне да организирате работата и да се отпуснете. За целта проверете цена за почистване на двор включва рязане на дървета и храсти, косене на трева, товарене и извозване.

Отказване от алкохола

Най-вероятно, когато приятели ви видяха в състояние на стрес, предлагат да пиете. Това уж ще помогне да се отпуснете и да се почувствате по-добре. Учените са доказали, че алкохолът повишава нивата на стрес и подобно решение на проблемите може да бъде фатално.

Шоколад

Но благотворният ефект на шоколада, върху нервната система изобщо не е мит. Изследванията са доказали, че консумацията на това лакомство значително намалява нивата на стрес. Интересен факт: шоколадът въздейства по-ефективно на жените. Основното е да знаете мярката.

Спортуване

Не бива веднага да тичате в залата и да се опитвате да качите прекомерно тегло. Започнете с разходки на открито. Всяко движение допринася за производството на хормона на радостта. И ако намерите активно занимание по ваш вкус, тогава няма да се страхувате от стреса.

Четене на книги

Дори шест минути четене на любимата ви книга е достатъчно, за да намалите стреса с 68%. Такива резултати са получени от изследователи от университета в Съсекс. Докато четете, вниманието ви е фокусирано, върху сюжета и проблемите. Те избледняват и остават на заден план. Това дава възможност да се отпуснете и да погледнете трезво.

Всяко едно от тези действия ще бъде напълно безполезно, ако продължите да мислите за проблеми по време на изпълнение. Опитайте се, да се успокоите, понякога решенията идват от там, където не сте чакали. И не забравяйте, че нервните клетки не се възстановяват.